Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan javíthatnám az amúgy...

Hogyan javíthatnám az amúgy borzalmas német nyelvtanomat?

Figyelt kérdés
2013. márc. 5. 18:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Tanulással? :D
2013. márc. 5. 18:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Úgy hogy anyanyelviektől sok jó mondatot hallgatsz (film, rádió, audiobook, podcast, vannak ezekből a neten ingyenesek is), sok helyes mondatot olvasol és egy idő után beléd fog ivódni, anélkül, hogy nyelvtani szabályokat kéne magolnod. A gyerek sem ismeri a nyelvtant és a nyelvészeti dolgokat, mikor tanulja az anyanyelvét.

A másik, konzervatívabb, és elavultabb út, hogy fogsz egy rendes német nyelvtankönyvet (nekem a jó öreg Karácsony-Tálasi-féle könyv a kedvencem, az újabb kiadás, amely már nem oroszozik, magyar oldalakról is le lehet tölteni okosba), de még van pár jó könyv, és végigveszed a szabályokat, mindegyikre te is kitalálsz valami példát, vagy keresel rá.

Vagy fogsz egy helyes anyanyelvi német szöveget, mondjuk egy német weboldal egyik szövegrészletét, pár bekezdést, nem kell túl hosszút, és kielemzed. Miért úgy írta, miért olyan a szórend, miért olyan névelőt, ragot alkalmazott, miért olyan igei alakot használt. Próbálod összevetni a könyvvel.

Esetleg vannak nyelvtani tesztek is, feladatokat oldasz meg, aztán megnézed a megoldókulcsot, és ha nem érted, miért az a jó megoldás, akkor egy nyelvtanos könyvben utánanézel.

2013. márc. 6. 14:06
 3/5 A kérdező kommentje:
1válaszadó:képzeld heti 18 órában tanulom a németet de én úgy kerültem be a haladó csoportba hogy rossz volt a német nyelvtanom(nem, én se tudom hogy kerültem be oda) és most erre kéne építeni de ha rossz az alapnyelvtanom arra hogy építsek ?
2013. márc. 6. 18:27
 4/5 anonim ***** válasza:

2-es válaszoló vagyok:

a kérdező azt is csinálhatja, hogy elmegy valamilyen ingyenes, vagy támogatott német kezdő tanfolyamra (vannak ilyen támogatott EU-s tanfolyamok), vagy magántanárhoz (de az soha nem támogatott és elég drága) és szépen átveszik az alapokat, felzárkóztatják a többiek szintjére.

2013. márc. 6. 20:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Ja igen neked megakartam köszönni a segítséget tehát köszönöm.Annyira nem vagyok lemaradva a többiektől mert más is van akinek nem megy a nyelvtan de biztos gyakorolni fogom azokkal a módszerekkel amiket javasoltál.:)
2013. márc. 7. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!