Profi németesek segítségét kérném ehhez a pár mondathoz?
Üdv.
A helyzet a következő: nem régóta élek Németországban, társasházban. Az elsőn lakik egy undok 50-es banya, aki minden reggel egetmeresztő hangerőn hallgat híreket, néha operát, de úgy, hogy az 5.-en is arra ébredek. Biztos vagyok benne, hogy már többen megkérték szépen is, hogy fejezze be, de le se sz*rja. Mivel a németem még nem elég jó egy ilyen jellegű levél pontos megfogalmazásához, örülnék, ha valaki kisegítene. Előre is köszönöm!
A levél a következő lenne:
"Kedves/Tisztelt idős hölgy,
Ezúton szeretném megkérni arra, hogy a süketségéből adódó állandó, kora reggeli hangos tv/rádióprogram hallgatását szüntesse be, vagy vegye azt emberi hangerőre. Mivel szinte mindennapos, hogy a padlás is az ön zajkeltésétől zeng, és felettébb idegesítő heti többször erre ébredni, nagyon hálás lennék, ha ezentúl figyelembe venné, hogy magán kívül még 7 lakásban laknak itt emberek, és valószínűleg önön kívül senki nem kíváncsi a műsorra, amit hallgat.
U.i.: amennyiben baráti jellegű kérésem nem talál viszonzásra, a következő alkalommal a rendőrségre fordulok csendháborítás vádjával.
Üdvözlettel:
Egy lakó."
A levél irónikus :) Szeretném kiírni, hogy tudjam mit reagál.
Több lakóról is tudom, hogy zavarja őket, tehát a több aláírás gyűjtése nem lesz probléma, itt nem ez a lényeg. De köszönöm!
Valaki a levelet is lefordítaná? :)
"Na meg a rendőrségen mit mondasz, ha németül se tudsz?:O "
Vannak német barátaim (angolul kommunikálok velük), akik szívesen eljönnek velem, viszont reggel 7-kor nem jönnek át, hogy leteremtsék a nénit. Egyébként sem jellemző rá, hogy meghallja a csengőt. Később meg letagadja, hogy ez volt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!