Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Miért nem tud a külföldön élő...

Miért nem tud a külföldön élő magyarok nagy része ékezettel írni a fórumokba?

Figyelt kérdés
Mennyi probléma lenne egy angol billentyűzetre ráírni alkoholos filccel az ékezetes betűket és feltelepíteni egy magyar nyelvkészletet? 3 perces "munka" nem érné meg azt hogy normálisan írjatok?
2009. szept. 9. 12:20
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
56%
Elnézést a félreütésekért, de eléggé felbosszantot ez a beképzelt "informatika tudós"...
2009. szept. 9. 16:28
 32/42 anonim ***** válasza:
67%
Az egyik okosnak üzenném, hogy a muszáj j-vel irandó!!! MUSZÁJ
2009. szept. 9. 19:53
 33/42 anonim ***** válasza:
79%
16:27 - Tudod, nekem diplomám lesz informatikából, és határon inneni magyar vagyok, és a kérdező helyett is szégyellem magam, amiért ő ennyire lenézi a határon túliakat, és felvág egy aprócska tudással, ami igazán jelentéktelen az informatikában.
2009. szept. 9. 20:46
 34/42 anonim ***** válasza:
59%

** en vagyok az az "okos" es ha figyeltel volna akkor csillaggal javitottam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mert mergemben elgepeltem, de azonnal javitottam...TE OKOS!

fajdalom:(

2009. szept. 9. 20:55
 35/42 anonim ***** válasza:
43%

Igy irtad : nem MUSZÁLY hanem MUSZÁLY

javitottad: nem MUSZÁJ

na hoppá, legalább ismerd be ha hibázol...

2009. szept. 9. 21:04
 36/42 anonim ***** válasza:
84%

:)) arra irtam h nem, a MUSZAJ a jo :D

de tokmindegy, ertem mostmar miert irod, valoban igy nem helyes, ahogy irtam de tisztaban vagyok vele, hogy MUSZAJ

szoval amiert elgepeltem en kerek elnezest:D

(csak kicsit merges en ingerult voltam...)

2009. szept. 9. 21:06
 37/42 A kérdező kommentje:

Kb ennyit is vártam a határon túli "magyaroktól". :)

Köszönöm, a választ a kérdésemre megkaptam.

2009. szept. 10. 07:05
 38/42 anonim ***** válasza:
83%

Azt látom hogy meggyőzhetetlen vagy, de mintha átsiklanál bizonyos dolgok felett. Pedig őszintén érdekelne a véleményed ennek az eget rengetően súlyos problémának a megoldásáról azok számára akik:

1.netcaféból, munkahelyről, más szóval nem saját gépükről neteznek?

2.nem tudják átállítani?

Bármilyen hihetetlen is, sok embert jobban vonz az ún. valódi világ (talán IRL-ként ismerősebb lesz számodra ez a misztikus, egyesek szerint nem is létező hely) miért kéne egy kint élő pincérnek/fodrásznak/építőmunkásnak/szinte bárkinek aki nem informatikus, tudnia telepíteni a magyar billentyűzetet? Vagy ők egyszerűen nem méltóak rá hogy számítógépet használjanak? Végtére is a kinti kánaánban nem gond a telefonszámla, főleg az első időkben egy idegen helyen amikor el kell döntened hogy akkor kaja, vagy e-mail anyának.

Megsúgok neked valamit. Noha én nagyjából vakon gépelek bizonyos speciális karaktereket már keresgélni kellene (vagy oda-vissza váltogatni a billentyűzetet, vagy külön beszúrni, teljesen mindegy) és miután kétszer-háromszor belefutottam ebbe, magam is inkább hagynám a francba a tökölődést ezzel, mert annyit nem ér. Ahogy a filces megoldásod sem (világos kéne a fekete billentyűzetemhez, de persze jó vékony hisz nem egy billentyűn már így is két-három karakter van, aztán alkohol ide vagy oda lekopna két hét alatt, de legalább a cseregarancia dátumát tuti sikerülne átírni vele mínuszba)

Bizony hagynám a francba mert igenis lusta vagyok. Lusta mint minden informatikus aki képes órákig írni egy scriptet, ha az egy gyakrabban ismétlődő feladatot öt percről kettőre redukál.

Na most feltéve, de meg nem engedve hogy őfelséged jóváhagyja hogy bizonyos speciális kivételekkel szemben megengedhető a kegyelem, máris fölmerül hogy hogyan különböztessük meg azt akinek tényleg lehetősége sincs a munkahelyi gépet saját igényeihez pimpelni, attól aki csak "lusta". Lehetetlen. Tk ezért tartja úgy a netikett számos verziója hogy az ilyen jellegű (elgpéelés, hejesirás, ekezet) hibákba belekötni a bunkóságnak legalább akkora fokmérője, ha nem nagyobb, mint a minősíthetetlen helyesírás.

Na még egy kérdés aztán megszűntem:

Pontosan hogyan is befolyásolja a külföldiekben rólunk kialakult képet egy magyarok által olvasott magyar oldalon egy magyarul (hibásan) leírt komment?

2009. szept. 10. 11:58
 39/42 anonim ***** válasza:
80%
Kérdező, tudod, a hozzád hasonlókat olvasva jut eszembe, hogy SAJNÁLOM, HOGY ILYEN EMBEREKKEL ÉLEK EGY ORSZÁGBAN. És mint informatikus mondom, aki 4 évesen már azokat a gépeket is jól kezeltem, amikhez nem volt grafikus képernyő meg egér, hogy szállj magadba nagyon gyorsan, és vegyél vissza abból a jogosulatlanul nagy egódból, mert lehet, hogy egyesek nem értenek úgy az informatika bizonyos részeihez, mint te, másoknak meg lehetőségük nincs rá, de ha esetleg egyszer az ő segítségükre szorulsz, és nagyon kéne neked az a segítség, de nem kapsz, akkor majd toporzékolhatsz hiába a nagy informatika tudásoddal, mert van, amihez meg más ért sokkal jobban, mint te valaha fogsz.
2009. szept. 10. 21:56
 40/42 anonim ***** válasza:
A kedves kérdező szellemi képességeit meghaladja tán az ékezet nélküli szavak megfejtése (szemében gerenda), de ennek megoldása érdekében ajánlja másoknak az alkoholos filcet (mint szemükbeli szálkára) megoldásként.
2009. szept. 29. 15:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!