Arab nyelv (Modern Standard Arabic) : Bonyolult?
Ne húzd rá a nyelvekre ilyen sémákat és hagyd ezt a B-zést, mert ilyen nincs. a b1 alapfok, a b2 középfok -ÉG ÉS FÖLD a különbség. DE!
Kinek ez, kinek az a könnyű. az egyik kollégám imádja a németet és képtelen megtanulni az angolt, mert nagyon nehéznek találja, a németet meg én nem tudom megtanulni mert én azt tartom nehéznek, van aki a spanyolt mondja a világ legkönnyebb nyelvének, van aki az eszperantót, de van olyan is, aki képtelen levizsgázni, mert annyira utálja szóval ez a párhuzamlánc végtelen - mindenkinek más. kezdd el tanulni, és önmagad jössz rá, hogy mi nehéz benne. VÉGIG NEHÉZ LESZ - én azt mondom, ha ragaszkodsz a klisékhez. De szerintem kérdezgetés helyett talán bele kellene fognod ;) Sok sikert a tanuláshoz
Szia!
Hát én belekezdtem az Arab nyelvbe és amugy nem mondhatom haszontalannak hidd el :-)
Ez a jobbról balra olvasás egyszerű volt részemről és a hangok sem olyan nehezek.Van pár olyan hang amit nem találsz meg a magyarban..főleg az angolban nem.Gyakorolsz és menni fog. :-)
Az hogy nem beszélik sehol (MSA) azt ugy mondanám hogy dialektusban beszélnek egymás között de megértik a standartot is mivel ezt tanulták az iskolában..tévében és ujságokban is ez megy.
Beszéltem már arabbal és érdekes módon értette a standard arabot is és azzal is válaszolt vissza.Akkor érdemes dialektust tanulni ha valamelyik országban akarsz élni vagy kimész nyaralni vagy esetleg tolmács akarsz lenni ami elég nehéz lenne :-D
Nyelvtanjában persze vannak ragozások főneveknél..nőnem és hímnem van és hát a szórend lehet elsőleg furcsának találja az ember mert az igével kezdenek.
Nekem ez a többesszám és kettesszám megszokása a nehéz.
Én nem régóta tanulom..habár én hobbiból kezdtem el mert tetszett a ritmusa meg barátok miatt.
Sok kitartás kell..kezdő könyveknél a magánhangzók jelölve vannak de érdemes elhagyni őket :-D
Ha pl ráregisztrálsz a Livemocha-ra ott nagyon sok segitséget kaphatsz arab nemzetiségű emberektól..és pl: a beszédkészségben nincsenek jelölve a mgh-zók amikor felolvasod hogy minél előbb hozzá szokj.
Ha szeretnéd arab nyelvkönyvet is tudok küldeni :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!