Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Arab nyelv (Modern Standard...

Arab nyelv (Modern Standard Arabic) : Bonyolult?

Figyelt kérdés
Mármint elsősorban a nyelvtani oldalát tekintve, illetve hány szó, avagy hány munkaóra szükségeltetik egy használható B szinthez. Mik a könnyebbségek és a főbb buktatók?

2013. febr. 3. 21:51
1 2
 11/14 خديج&# ***** válasza:

Ne húzd rá a nyelvekre ilyen sémákat és hagyd ezt a B-zést, mert ilyen nincs. a b1 alapfok, a b2 középfok -ÉG ÉS FÖLD a különbség. DE!

Kinek ez, kinek az a könnyű. az egyik kollégám imádja a németet és képtelen megtanulni az angolt, mert nagyon nehéznek találja, a németet meg én nem tudom megtanulni mert én azt tartom nehéznek, van aki a spanyolt mondja a világ legkönnyebb nyelvének, van aki az eszperantót, de van olyan is, aki képtelen levizsgázni, mert annyira utálja szóval ez a párhuzamlánc végtelen - mindenkinek más. kezdd el tanulni, és önmagad jössz rá, hogy mi nehéz benne. VÉGIG NEHÉZ LESZ - én azt mondom, ha ragaszkodsz a klisékhez. De szerintem kérdezgetés helyett talán bele kellene fognod ;) Sok sikert a tanuláshoz

2013. febr. 8. 20:35
 12/14 خديج&# ***** válasza:
Lehet, hogy a b-re az írásbelire gondolsz? ....Az A a szóbeli, c mindkettő.. Talán nem olvastam végig teljesen, bocs.
2013. febr. 8. 20:40
 13/14 A kérdező kommentje:
Nem, a B-re, mint szint, tehát B1-B2. Ugye a B1 a pre-intermediate.
2013. febr. 8. 21:18
 14/14 anonim válasza:

Szia!

Hát én belekezdtem az Arab nyelvbe és amugy nem mondhatom haszontalannak hidd el :-)

Ez a jobbról balra olvasás egyszerű volt részemről és a hangok sem olyan nehezek.Van pár olyan hang amit nem találsz meg a magyarban..főleg az angolban nem.Gyakorolsz és menni fog. :-)

Az hogy nem beszélik sehol (MSA) azt ugy mondanám hogy dialektusban beszélnek egymás között de megértik a standartot is mivel ezt tanulták az iskolában..tévében és ujságokban is ez megy.

Beszéltem már arabbal és érdekes módon értette a standard arabot is és azzal is válaszolt vissza.Akkor érdemes dialektust tanulni ha valamelyik országban akarsz élni vagy kimész nyaralni vagy esetleg tolmács akarsz lenni ami elég nehéz lenne :-D

Nyelvtanjában persze vannak ragozások főneveknél..nőnem és hímnem van és hát a szórend lehet elsőleg furcsának találja az ember mert az igével kezdenek.

Nekem ez a többesszám és kettesszám megszokása a nehéz.

Én nem régóta tanulom..habár én hobbiból kezdtem el mert tetszett a ritmusa meg barátok miatt.

Sok kitartás kell..kezdő könyveknél a magánhangzók jelölve vannak de érdemes elhagyni őket :-D

Ha pl ráregisztrálsz a Livemocha-ra ott nagyon sok segitséget kaphatsz arab nemzetiségű emberektól..és pl: a beszédkészségben nincsenek jelölve a mgh-zók amikor felolvasod hogy minél előbb hozzá szokj.

Ha szeretnéd arab nyelvkönyvet is tudok küldeni :-)

2013. márc. 6. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!