Angolosok, mit jelent az "adden"? "Ich will deinen geburstag adden"
Miért az angolosokat kérdezed? Az egy németszó (vagy arra gondoltál, hogy mivel angolból jön?)
hinzufügen (hozzáad/hozzácsatol)-nek a megfelelője.
Igen, kb. arra: sztem nem nemet szo, csak a neten hasznalatos.
Köszönöm, tehat az illetö akarja tudni, mikor van a születesnapom, ha jol ertem?
Miért nem kérdezed meg még egyszer
mit akar
Az adden jelentése hozzáfűzni.
Hogy ez alatt mit gondolt, nehéz megmondani, anélkül, hogy tudnánk a kommunikációs helyzetet.
Ilyenekre gondolok:
1) Valamilyen internetes/digitális naplón vagy társasági lapon be akarja adni
2) Sima naplójába akarja bevinni (bár akkor adden elég furcsa)
3) Csak hülyén kérdezte is szimplán csak a szülinapod érdekli
Mindenenesetre a lényeg ugyanaz: tudni akarja, hogy mikor van
Ertem mar, akkor ezt a valaszolok eddig felreertettek: nem privat üzenetben kaptam, vagy chat-en!! Hanem ahogy kiirja a facebook, hogy pl. XY küld egy meghivast egy jatekra, ugyanugy kiirja, hogy XY küldi "Ich will deinen Geburstag adden". Nemet nyelvü gep, nem magyar, igy sokat mashogy ir ki.
Megvan az okom ra, amiert nem kerdezem meg az illetötöl, viszont fontos lenne tudnom. (Mert ha meghivatni akarna magat, akkor nem szep dolog töle, de akkor tudom, hogy hanyadan allunk... de ebbe nem akarok jobban belemenni, Ha csak a datum erdekli, nem lenyeges, en is latom az övet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!