Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Azok akik tájszólással beszéln...

Azok akik tájszólással beszélnek, olyan "ö-betűsen" azok úgy is írnak ö-t írnak e helyett vagy ugyanúgy mint a városiak?

Figyelt kérdés
2013. febr. 3. 14:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én ö-vel beszélek de nem írok úgy. (Hódmezővásárhelyi vagyok)
2013. máj. 2. 16:39
 12/13 anonim válasza:
Én kecskeméti vagyok es mi is ő vel beszélünk. Sőt az idősebbek még jobban ő znek. Természetesen ha olyan a társaság normálisan beszélünk de ha haverokkal vagyunk akkor "eleresztjük" magunkat. Írni csak akkor írok ő vel ha családdal barátokkal SMS ezek vagy facen privatba. Minket anno ugy tanítottak az iskolában h tisztelik a talyszolasunkat beszélhetünk úgy de írásban normálisan írjunk. Nem volt belőle probléma. De tudok egy nagyszerű példát neked az ős talyszolasra! Az eredeti így szól: Egyél kenyeret meggyel ha nem kell, tedd el, majd megeszed reggel! Ugyan ez ő vel: ögyé könyeret möggye, ha nem kö tödd e, majd mögöszöd rögge! ;)
2016. aug. 23. 07:29
 13/13 anonim válasza:

Utolso: „ögyé könyeret möggye, ha nem kö tödd e, majd mögöszöd rögge! ;)“

:) Öttem...

márc. 6. 01:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!