Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Lefordítanád németre?

Lefordítanád németre?

Figyelt kérdés
Ez a nyár nagyon gyors volt. Voltam a nagymamámnál ott találkoztam pár osztálytársammal. Nyáriszünet alatt költözködtünk is. Sokat fürödtem, és bicigliztem.
2009. szept. 1. 12:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Dieser Sommer ging schnell um. (az úgy elég hülyén néz ki németül, ha szó szerint lefordítod, hogy gyors volt a nyár, tök értelemzavaróan hat). Ich war bei meiner Oma, dort habe ich mich mit einen Paar Klassenkameraden getroffen. Während der Sommerferien haben wir uns auch umgezogen. Ich habe viel gebadet und Fahrrad gefuhren.
2009. szept. 1. 12:43
 2/6 A kérdező kommentje:
köszi, a költözködéről való mondtatot nem lehet mésképp leforditani?
2009. szept. 2. 13:56
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem inkább ging vorüber és wir sind umgezogen?
2009. szept. 2. 14:43
 4/6 anonim ***** válasza:

bocsi, de javítanom kell az előzőt.

a "wir haben uns umgezogen" azt jelenti, hogy átöltöztünk. :) a "Paar" nagy betűvel = pár mint párocska, 2 ember. kis betúvel paar=néhány.

az egész szöveg így helyes:

Dieser Sommer ging schnell vorbei. Ich war bei meiner Oma, dort traf ich mich mit einigen Klassenkameraden. In den Sommerferien

2009. szept. 2. 19:16
 5/6 anonim ***** válasza:

bocsi, véletlenül korán nyomtam meg az elküldést.

tehát itt az egész szöveg:

Dieser Sommer ging schnell vorbei. Ich war bei meiner Oma, dort traf ich mich mit einigen Klassenkameraden. In den Sommerferien sind wir umgezogen. Ich bin viel Fahrrad gefahren und war oft beim Baden.

2009. szept. 2. 19:18
 6/6 anonim ***** válasza:

"....mit einen Paar Klassenkameraden..." nem helyes.

Helyette: " habe mich mit ein paar Klassenkameraden getroffen..."

vagy: "...bin ein paar Klassenkameraden begegnet..."

2011. ápr. 23. 16:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!