2 anyanyelvű vagy? Mik a hátrányai, előnyei?
Figyelt kérdés
Kérem azok válaszoljanak akik ovodás vagy kisgyerek korban sajátitották el a 2 nyelvűket. Szóval akinek pl.: anyja Angolul beszélt hozzá de apja magyarul kisgyerek vagy ovodás korában és igy van 2 anyanyelve. Szóval nem 16 vagy 30 évesen sajátitota el anyanyelvként hanem kisgyerek korában.2013. jan. 14. 21:36
11/12 A kérdező kommentje:
mustafa. Az a baj, hogy a fogalmakal se vagy tisztába. Összekevered szerintem a származást és az anyanyelvet. A származás csak 1 lehet, hogy valaki angol vagy magyar vagy japán ember, de az anyanyelve akkor is lehet több. Nem hiszed? Google. Találsz kis millio találatott, hogy ez már bizonyitott. Nem tudom, hogy ez lehetséges, de ugy hallottam lehetséges a 3 anyanyelv is, de nem biztos. Am ha nem hiszed akkor is igy van :D Több millio köztük direkt erre szakosodott emberel akarsz veszekedni erről? :D Ez akkor is leirt és bizonyitott tény. Ha tetszik ha nem.
2013. máj. 22. 06:51
12/12 mustafa33 válasza:
A szakosodott mitől szaksodott? Attól hogy tanulta teoretikusoktÓl? Akik képeztek egy elméletet és doktoráltak belőle? És ha tanárok lettek akkor ha az ő teóriájuk szerint a föld történetesen piramioid, akkor Galilei is megbukik?
Én magyar családba születtem német lakosú kisvárosban Szlovákiában. Mindhárom nyelvet kisgyerekkoromban tanultam, ebből kettőt ma is anyanyelvi szinten beszélek és használok. Mégsem győz meg egy szalvofil ELTÉS sem, hogy a tót az anyanyelvem. Basta!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!