Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Most komolyan van olyan német...

Most komolyan van olyan német köszönés, hogy huhu?

Figyelt kérdés
Mind a kétszer egy chat oldalon hallottam elsőnek amikor láttam és megkérdeztem azt mondta , hogy ez egy köszönés de én ezt nem.akartam elhinni ,hogy az mert olyan mint egy hangutánzó szó ..aztán következő alkalommal pedig így írtak rám. Most komolyan van ilyen köszönés ? Olyan furcsa!!
2013. jan. 14. 20:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, talán a fekete erdei baglyoknál..
2013. jan. 14. 20:34
 2/7 anonim ***** válasza:

Ez olyan,hogy abban a tartományban ahol én dolgozom,ott mindenki moj-jal köszön (így ejtik ki szimplán, ez nem szóelharapás vagy ilyesmi....)

Tehát ha "moj"-olás van,miért ne lehetne huhu?Bár ezt még énsem hallottam.. inkább a hi hi akarlenni (angolul a "háj"), csak melléütnek,mert az i az u mellett van. Ez egy tipp,de passz.

2013. jan. 14. 20:43
 3/7 A kérdező kommentje:
:D köszönöm az eddigi válaszokat. Amúgy szerintem nem lehet elütés mert 1 ahhoz nagyon el kell ütni a billentyűt a másik meg az hogy mindkettő két különböző ember volt és ez furcsa lenne nem? na mind 1 én arra gondolok amit te mondtál először
2013. jan. 14. 20:51
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

2.: A "moj" írva moin, és ezt a guten morgen rövidülése :) gyakran köszönnek vele úgy, hogy "moin moin" tehát 2x megismételve.

Kérdező: igen, kint élek, és pl. itt délen a "huhu" egy normális baráti köszönés. A párom is német, és mikor először hallottam tőle, azt hittem, hogy csak egy "hé, figyelj már ide" jellegű hangutánzó szó, de nem :) Ő meg azt hitte, ez a köszönés nemzetközi :D

AMúgy mondok viccesebbet is: a svédeknél "hej"-jel köszön mindenki. Nagyon viccesek, ilyen jó ízes-faulsiasan képzeld ezt el...:) De ezt úgy, hogy az ügyintézőktől kezdve a kocsmáig mindenhol HEJJ van :D

2013. jan. 14. 21:57
 5/7 A kérdező kommentje:

de furi :D még hogy nemzetközi :DD ez kb. olyan hogy barátnőm is abban a hitben élt hogy a szia nemzetközi de amikor külföldinek ezt köszönte nem értette mit akar :d

a svájci is vicces Hejj ! :D

2013. jan. 15. 18:34
 6/7 anonim ***** válasza:
nem svájci, svéd :D
2013. jan. 15. 22:00
 7/7 anonim válasza:

Igen, van. :) Egyik ismerősöm szintén gyakran köszön rám így, eleinte fura volt, kérdeztem is, de mondta, hogy ez egy megszokott köszönési forma. :)

(A baglyos kommenten sírok percek óta...) :D:D

2013. jan. 16. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!