Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Német. Elmagyaráznátok?

Német. Elmagyaráznátok?

Figyelt kérdés

tut mir leid hogy lett sajnálom?vagy mi miatt? jó szinten akarok németet megtanulni de nem értem a logikáját..hiszen ha én sajnálom,akkor ich-el kéne kezdödnie,mégis itt vannak ezek a szavak,amik csak egybe érik el ezt a szókifejezést..

aokan boldog szülinapra azt mondják gute alles..az nyersforditásba mit jelent?szleng?tudtok mondani hasonló kifejezéseket,amit itthon tanulva nem lehet elsajátitani,mert nincs logikája,csak a német nyelvbe van összerakva?

előre is köszi!

2013. jan. 10. 00:26
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

A Leid azt jelenti, fájdalom. Vagyis az 'Es tut mir Leid' szó szerint azt jelenti, ez a valami (esemény, történés, szituáció) fájdalmat csinál nekem, magyarul: rossz érzésem van tőle, sajnálom.

Feltehetően minden kifezejésnek van valamilyen logikája, csak esetleg az nem egyezik meg a magyarban használttal.

2013. jan. 10. 10:33
 2/3 anonim ***** válasza:

Az "es tut mir Leid"-et már leírta az első, helyesen.

A boldog szülinapot nem gute alles (legalábbis én még így sosem láttam, pedig kint élek...), hanem Alles Gute (zum Geburtstag), azaz minden jót (a szülinapod alkalmából) Ez szerintem érthető így :)

2013. jan. 10. 11:17
 3/3 anonim ***** válasza:

Ági

Bár nem a kérdésedhez kapcsolódik, de úgy gondolom, ha jó szinten akarsz németet tanulni, akkor ez is segítségedre lehet.

Itt találsz néhány további szókapcsolatot.

[link]

Egyébként ez egy szókincsfejlesztő oldal, ahol már a Facebook-azonosítóval is be lehet lépni.

[link]

Itt lehet gyakorolni azokat a szavakat, amelyeket mások feltöltöttek.

Itt szintén gyakorolhatsz, minden igének megtalálod az eseteit, a vonzatait, a különlegességeit, a mellékneveket gyakorolhatod, sőt a nyelvvizsga-témaköröket is.

[link]

Üdv.

2013. jan. 10. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!