Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Elmagyaráznátok a német...

Elmagyaráznátok a német kérdéseimet? ( többi lent)

Figyelt kérdés

mikor viele és viel ?

birtokos névmás!- alany és tárgyeset használata mikor és miért a mondatba?

mikor lang és mikor lange?

Es és sie személyes névmás tárgyesete_alany és tárgyesete?

mikor használják?

kein tagadó névmás használata alany és tárgyesete ? mikor kell használni?

mikor kell használni a személyes névmások tárgyesetét a mondatba?hogyan dönthetem el mikor kell?

Mikor kell használni a man szót a mondatban???

mikor hogy vagy miért kell ezt használni a mondatban vagy hogyan kell alkalmazni , hova kell a mondatba beilleszteni???

2009. nov. 3. 18:16
 1/1 anonim ***** válasza:

viel ha megszámlálhatatlan, viele ha megszámlálható a főnév

birtokos névmás egyértelmű alanyesetet használsz simán, mint pl mein Vater- az én apukám, a a birtokosjelzőn kívűl semmilyen rag nincs a végén, tárgyeset ha tárgyrag van pl meinen Vater - az én apukámat

A lang simán hosszút jelent, a lange már ragozva van ( melléknévragozás, ha még nem tanultad akkor most inkább nem mennék bele)

er sie ahogy van alanyeset, tárgyesete ihn és sie, akkor használod ha azt akarod mondani hogy "őt" - tehát ha tárgyként szerepel a mondatban

kein-ot akkor használsz ha főnevet tagadsz alanyesetben ( sorba hímnem, nőnem, semleges és többeszszám) kein keine kein keine , tárgyeset keinen keine kein keine

személyes tárgyeset a mondatban ha pl engem, téged stb, úgy döntöd el h tudod h magyarul is melyiket mondanád

man álatlános alany, akkor mondod ha azt akarod kifejezni, hogy az emberek úgy általában, nem pedig konkrét emberekre gondolsz, az igét után egyes szám harmadik személyben kell ragozni, pl Man isst den Hamburger mit Ketchup - az emberek kecsöppel eszik a hamburgert.

REmélem nem mondtam semmi hülyeséget :) Nekünk németen van egy külön füzetünk arra a cálra, hogy a "szabályokat" leírjuk bele, először persze mindenki oltári hülyeségnek tartotta, de muszáj volt ráönni hogy nagyon hasznos :)

2009. nov. 3. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!