Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Most komolyan, aki így ír, az...

Most komolyan, aki így ír, az milyen agyi szinten lehet?

Figyelt kérdés

Nem akarok nagyon belemenni, tele van velük az internet. Helyesírási hibák, igekötők; névelők lehagyása, kusza szórendű értelmetlen mondatok, primitív fogalmazási készség. Persze ott vannak az ékezet nélkül írók, a -ba/-ban toldalékot használni nem tudók, az ikes igéket ragozni nem képesek, a süksölők stb. Rengeteg ember írásából látszik, hogy ahogy a fejébe ömlenek a gondolatok, úgy írja le őket és már küldi is el, átnézés nélkül.

Most komolyan, mennyi értelem kellhet bizonyos szövegstílusok gazdáinak? El sem tudnám magamról képzelni, hogy olyan értelmetlen, követhetetlen inkoherens valamit gépeljek be, mert ahhoz nagyon be kéne lőnöm magam, úgy hogy a világomról se tudjak.

Ennyire hatásos a tömeges népostobítás manapság??

2013. jan. 10. 22:20
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
50%

Én ezekbe már teljesen beletörődtem. Engem inkább az szokott idegesíteni, ha valaki pl. ilyet mond, hogy: "Nem-e ment haza? vagy "Nézd már meg légyszíves, nem-e tűnt el?"

És nem csak az iskolázatlanok mondják így, nap mint nap hallok Tv-s személyiségeket is így beszélni.

Szóval az '-e'-t mindig az igéhez kell kötni, pl. Nem ment-e el, nem vette-e el...stb. Bocsi, de engem tényleg ez idegesít a legjobban.

2013. jan. 13. 18:48
 22/24 anonim ***** válasza:
És nem-e te is azt akartad kérdezni, hogy el-e mented-e az e-mailed-et? :P
2013. jan. 13. 18:59
 23/24 anonim ***** válasza:

Engemett is idekesit az ijen falyta hejessirás gyakrran szovaisszoktam teni de minddig levagyok uggatva hodj mijért nyelvvtan náciskodok.

Érezzétek kicsit az iróniát. Az ehhez hasonló helyesírás elborzaszt. Egy normális embernek kifolyik a szeme, mire el tud olvasni egy ilyen mondatot, és agylágyulást kap, amíg az értelmét felfogja. Indokolatlanul egybeírt szavak, az igekötők ellentétes használata, olyan betűk kettőzése amely nem indokolt, stb.

Mindenki vét hibát (én is), senki sem szent, de azért legyen már egy szint amit teljesíteni kell. Ilyen durva helyesírással senkit sem engednék át még csak egy kegyelem kettessel sem.

2013. jan. 13. 19:56
 24/24 anonim ***** válasza:
Ezekről a nemtörődömségekről egyrészt a word helyesírás-ellenőrzője, másrészt a chatprogramok, msn, az idióta a smile-k (leírhatatlan szó) és úgy általában az igénytelenség tehet.
2013. jan. 13. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!