Most komolyan, aki így ír, az milyen agyi szinten lehet?
Nem akarok nagyon belemenni, tele van velük az internet. Helyesírási hibák, igekötők; névelők lehagyása, kusza szórendű értelmetlen mondatok, primitív fogalmazási készség. Persze ott vannak az ékezet nélkül írók, a -ba/-ban toldalékot használni nem tudók, az ikes igéket ragozni nem képesek, a süksölők stb. Rengeteg ember írásából látszik, hogy ahogy a fejébe ömlenek a gondolatok, úgy írja le őket és már küldi is el, átnézés nélkül.
Most komolyan, mennyi értelem kellhet bizonyos szövegstílusok gazdáinak? El sem tudnám magamról képzelni, hogy olyan értelmetlen, követhetetlen inkoherens valamit gépeljek be, mert ahhoz nagyon be kéne lőnöm magam, úgy hogy a világomról se tudjak.
Ennyire hatásos a tömeges népostobítás manapság??
Jó volt a kérdés, mindig röhögök az ilyeneken. :)
Szerintem kár ezt komolyan venni. A nyelvtanból és a fogalmazásból tisztán kivehető a másik szellemi szintje, ennek fényében kell válaszolni is. Ez egy olyan dolog, amin nem tudsz változtatni, inkább nevess rajta te is. Javaslom a Szerelem, szex kategóriát, az maga az őskáosz. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__egyeb-kerdesek__22..
És az a vicc, amikor egy ilyennek az ő szavaival írunk választ, megsértődik.
http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
Még a Facebookon szoktam találkozni csodálatos szövegekkel.
Az egyik kedvencem:
Máshol meg az adminok állandóan postolnak, és egy mondatban van öt rosszul írt szó, három vesszőhiba, két hiányzó szóköz, két rosszul írt igekötő, és ha szólok neki, hogy bocs, de érthetetlen a szöveg, akkor én vagyok a bunkó troll, és "minnek szolsz bele amibe fogalmat sincs!!!!!"
Én egészen addig nem háborodok fel mélységesen, míg a kérdéseket böngészve, vagy a Facebookon bogarászva bele nem botlom egy értetetlen szövegbe.
Mivel itt az lenne a lényeg, hogy válaszoljunk, eléggé megnehezíti, ha a rossz helyesírás miatt nem értjük a kérdést.
13-as válaszoló: jó példák voltak, köszönöm. Az elsőn batár nagyot szakadtam, az utolsó meg...te jó ég...szégyen.
Mindenki másnak mondom, aki az elején értetlenkedett, hogy na pont az ilyenekre gondoltam.
És igen, szerintem is a legkevesebb, amit megtehetünk, ha másoknak írunk, hogy tőlünk telhetően a lehető legkivehetőbben és legjobb helyesírással csináljuk.
Tanulatlanok vagy igénytelen faragatlan iskolakerülők. Meg azok, akik szerint hülyén írni "cukcseeee meg trendy".
(persze diszlexiások, diszgráfiások kivételt képeznek ezalól!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!