Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Most komolyan, aki így ír, az...

Most komolyan, aki így ír, az milyen agyi szinten lehet?

Figyelt kérdés

Nem akarok nagyon belemenni, tele van velük az internet. Helyesírási hibák, igekötők; névelők lehagyása, kusza szórendű értelmetlen mondatok, primitív fogalmazási készség. Persze ott vannak az ékezet nélkül írók, a -ba/-ban toldalékot használni nem tudók, az ikes igéket ragozni nem képesek, a süksölők stb. Rengeteg ember írásából látszik, hogy ahogy a fejébe ömlenek a gondolatok, úgy írja le őket és már küldi is el, átnézés nélkül.

Most komolyan, mennyi értelem kellhet bizonyos szövegstílusok gazdáinak? El sem tudnám magamról képzelni, hogy olyan értelmetlen, követhetetlen inkoherens valamit gépeljek be, mert ahhoz nagyon be kéne lőnöm magam, úgy hogy a világomról se tudjak.

Ennyire hatásos a tömeges népostobítás manapság??

2013. jan. 10. 22:20
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Jó volt a kérdés, mindig röhögök az ilyeneken. :)

Szerintem kár ezt komolyan venni. A nyelvtanból és a fogalmazásból tisztán kivehető a másik szellemi szintje, ennek fényében kell válaszolni is. Ez egy olyan dolog, amin nem tudsz változtatni, inkább nevess rajta te is. Javaslom a Szerelem, szex kategóriát, az maga az őskáosz. :)

2013. jan. 11. 11:37
 12/24 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Tudomásul kell venni, hogy vannak tanulatlan, szerény értelmi képességű emberek, és ők is leírják a véleményüket. Én ezzel nem nagyon szoktam akkor foglalkozni, ha a megjegyzésük, hozzászólásuk jószándékú, vagy valóban segítségre van szükségük. Válaszolok a tőlem tellő módon. De amikor beszólogatnak, esetleg a felmenőimet emlegetik, akkor én is szoktam javasolni, hogy vegyék ki a helyesírási szótárat a billegő asztalláb alól.
2013. jan. 11. 12:56
 13/24 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szorakozas__egyeb-kerdesek__22..

És az a vicc, amikor egy ilyennek az ő szavaival írunk választ, megsértődik.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..

Még a Facebookon szoktam találkozni csodálatos szövegekkel.

Az egyik kedvencem:

[link]

Máshol meg az adminok állandóan postolnak, és egy mondatban van öt rosszul írt szó, három vesszőhiba, két hiányzó szóköz, két rosszul írt igekötő, és ha szólok neki, hogy bocs, de érthetetlen a szöveg, akkor én vagyok a bunkó troll, és "minnek szolsz bele amibe fogalmat sincs!!!!!"

2013. jan. 11. 13:00
 14/24 anonim ***** válasza:
79%
Meg van róluk a véleményem, az biztos. Azonban az olyanról is , akik állandóan ezen a témán csámcsognak, erre pazarolják az idejüket, hogy kifejtsék mélységes fölháborodásukat, milyen emberek is vannak "manapság". Ennek nincs semmi értelme.
2013. jan. 11. 13:24
 15/24 anonim ***** válasza:

Én egészen addig nem háborodok fel mélységesen, míg a kérdéseket böngészve, vagy a Facebookon bogarászva bele nem botlom egy értetetlen szövegbe.

Mivel itt az lenne a lényeg, hogy válaszoljunk, eléggé megnehezíti, ha a rossz helyesírás miatt nem értjük a kérdést.

2013. jan. 11. 13:29
 16/24 A kérdező kommentje:

13-as válaszoló: jó példák voltak, köszönöm. Az elsőn batár nagyot szakadtam, az utolsó meg...te jó ég...szégyen.

Mindenki másnak mondom, aki az elején értetlenkedett, hogy na pont az ilyenekre gondoltam.

És igen, szerintem is a legkevesebb, amit megtehetünk, ha másoknak írunk, hogy tőlünk telhetően a lehető legkivehetőbben és legjobb helyesírással csináljuk.

2013. jan. 11. 13:50
 17/24 anonim ***** válasza:
a belinkelt példa, tényleg nagyon gáz ..... nem tudja mit akar, de jön belőle.... :( :)
2013. jan. 11. 21:17
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Tanulatlanok vagy igénytelen faragatlan iskolakerülők. Meg azok, akik szerint hülyén írni "cukcseeee meg trendy".

(persze diszlexiások, diszgráfiások kivételt képeznek ezalól!)

2013. jan. 11. 21:24
 19/24 anonim ***** válasza:
Az az igazi, amikor az értelmezhetőséget is nagyon megnehezítő durva elírásokat sem képes valaki kijavítani, mert egyszerűen egy lusta trehány disznó.
2013. jan. 12. 12:54
 20/24 A kérdező kommentje:
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__asztrologia-horoszko.. itt van még egy példa, Goku válaszait érdemes megnézni. Full részegen szoktam így írni. Vajon milyen érzés lehet egy egész életet ilyen elmebeli kapacitással leélni? Egy napra azért kipróbálnám, biztos nagyon gondtalan. Azt az utolsó, viszonylag helyes mondatot is szerintem csak a véletlen hozta össze neki. Mindezen felül még primitív is a tag.
2013. jan. 12. 14:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!