A latin is olyan dallamos nyelv, mint az olasz és a spanyol?
Figyelt kérdés
2013. jan. 9. 17:36
1/4 anonim válasza:
2/4 anonim válasza:
Annyira nem dallamos, mint az olasz. (Kb. annyira dallamos, mint a spanyol.)
De szerintem az egyik legszebb (ha nem a legszebb) nyelv a Földön. (Legalábbis hangzásra biztosan.)
Még a spanyolnál is szebb hangzása van!
Kár, hogy nem a latin manapság a "lingua franca". Szerintem sokkal jobb lenne erre a célra is, mint az angol. (Hiszen egyik mai országnak sem nyelve, az angollal ellentétben.)
Furcsa, hogy évszázadokon keresztül használták nemzetközi szinten, aztán teljesen eltűnt.
3/4 anonim válasza:
Azért nem tűnt el teljesen, többen tudnak valamennyire latinul, mint Magyarország lakossága.
Beszélni viszont lényegesen kevesebben beszélik. A pápa is pártolja, külön akadémiát alapít a tanítására.
4/4 anonim válasza:
egyetemen tanultam latint.. ég és föld az olasszal vagy spanyollal :D az olasz nagyon dallamos, a spanyol szerintem annyira nem, túlságosan szeretik az RRRRRRRRRRRRRR betűt megnyomni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!