Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Más anyanyelven beszélőknek...

Más anyanyelven beszélőknek mi a véleménye a többi nyelvről? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Például akik tudják hogy 'nehéz' nyelvet beszélnek szoktak viccelődni hogy "hmm..érdekes nekem egész könnyen megy:D"?

Ugyanazt tartják 'jó' nyelvnek minden országban?

Van erről cikk a neten? Valamilyen összefoglaló elemzés.

2009. aug. 27. 17:01
 1/2 anonim válasza:

Szerinted a magyar nyelv nehéz?

Hát az angol?

Kitalálom: szerinted a magyar nyelv könnyű, és az angol nehezebb (nem tudom mennyire beszélsz angolul, lehet, hogy azt is könnyűnek tartod :D)

Ugyanígy egy angol embernek a magyar lenne nagyon nehéz, és az angol könnyű.

Az, hogy egy nyelv nehéz-e vagy pedig könnyű relatív. Számunkra a magyar és a hozzá hasonló nyelvek a könnyűk, míg másoknak a saját anyanyelvükhöz hasonló nyelvek a könnyűk. :)

pl. Egy román vagy egy olasz könnyen megtanul spanyolul, mivel mindhárom nyelv latin eredetű, és nagyon sok mindenben hasonlítanak.

2010. szept. 18. 09:27
 2/2 A kérdező kommentje:
Magyarul jobban tudok de az angol könnyebb szerintem:D Amúgy nem emlékszem hogy pattant ki anno a fejemből ez a kérdés, de szerintem megadtad a választ. Ha a nyelvek 'rokonok', azaz vagy tőle ered, vagy közös eredetük van, könnyebben sajátítják el azt mint egy teljesen más felépítésűt. Köszönöm, jobb később mint soha:)
2010. szept. 19. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!