Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » A magyar nyelv az ősi Egyiptom...

A magyar nyelv az ősi Egyiptomból származik?

Figyelt kérdés
Egyre több forrást találok erre. Mindjárt megosztok néhányat.

2012. dec. 26. 10:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
93%
Az internetes források nem "igazi" források, ha ennyire izgat a dolog, menj el egy könyvtárba, és rendes, tudományos, hozzáértő folyóiratokban és könyvekben nézz utána a témának. Interneten mindenki azt ír, amit akar, így a linkek mennyisége egyáltalán nem mérvadó.
2012. dec. 26. 12:25
 12/16 anonim válasza:
86%

Elolvastam a forrásaidat, nincs lesz*rva, hogy téged idézzelek. Azt kell mondjam, téged átvágtak, mint oly sok embert.

Nagyon ügyesen van megfogalmazva, mint minden ilyen cikk, de hadd emeljek ki pár dolgot, hogy tisztán láss. Az egyik a ferdítés: nem 500 közös szó van a finnugor nyelvcsaládban. A helyes szám 700-1000.

lásd itt: [link]

A másik számra, az állítólagos egyezés 5×500-ára nincs más forrás, légből kapott.

Ahogy pedig az egyiptomi hierogrifákat imterpretálta, azt meg könnyen te is beláthatod, hogy bagarság. Fog pár jelet, és addig keres hozzá megfelelő szótagokat, ameddig értelmes szöveget nem kap.

Hogyan szemléltethetném ezt? Vedd úgy, hogy azok a szavak, amiket lent írok, azok szimbólumok.

KŐ, SZARVAS, NAP, SZARVAS, UBORKA

Tehát 5 pici karakter mered rád, egy kő, majd egy szarvas, majd egy nap, majd megint egy szarvas, végül pedig egy uborka. Én erre azt mondom, hogy:

KŐ = én, SZARVAS= va, NAP = gyok, SZARVAS (megint)= va, UBORKA = li.

Ezután írok egy könyvet, hogy a képírás jelentése kiadja az írója nevét, aki egy valamikor élt Valéria volt, ismertebb nevén Vali, és kerítek köré egy történetet, hogy ő az akkád király Ereborban fogant lánya, ahová a nefilimek elől menekült. Ezáltal tudományosnak hangzó szavakat használok, esetleg ismert tudósok nevét is beleírhatom a szövegbe, hogy hitelesebbnek lássék.

DE!

Ha valaki olvassa ezt az írást, rájön, h badarság, már rögtön 3 okból.

1. mi a bizonyíték, hogy az írás magyar nyevet takar?

2. mi a bizonyíték, hogy a karakterek szótagokat jelölnek, nem pedig hangokat (latin írás) vagy épp egész szavakat (kínai)

3. mi a bizonyíték, hogy a behelyettesített szavak helyesek? semmi

Miért? Mert ennyi erővel azt is mondhatom, hogy KŐ = you, SZARVAS= son, NAP = are, SZARVAS (megint)= son, UBORKA = burnt. Mindez a következő mondatot hozná ki:

You, son, are son-burnt, azaz "fiam, te leégtél". Na már most, ha meg akarnák támadni ezt az elemzést, megspékelhetném azza, hogy a "son"-"sun" írásbeli eltérés az egy azóta bekövetkezett ortografikus reform eredménye, emiatt nem fonetikus ma a két szótag leírása, s így már mindjárt tökéletes.

Érted? Nagyon tudományosan hangzik, de semmi sincs benne.

Arról nem is beszélve, hogy a Rosetti kő alapján megvizsgálva már tudjuk, hogy az egyiptomi írást hogy kell olvasni, és ha máskortól nem, de onnantól mér biztosan tudjuk, hogy nem magyar nyelvűek a hierogrifák, hanem egy afroázsiai nyelv, mégpedig az egyiptomi.

Szép napokat kívánok!

2012. dec. 26. 17:25
 13/16 anonim ***** válasza:
70%

"Iskolában is úgy tanítják, hogy finnugor...Nem tudom mit kell okoskodni."

És te mindent benyelsz amit iskolában tanítanak?

2012. dec. 27. 00:45
 14/16 liliann13 válasza:
Rengeteg elmélet van arról, hogy honnan származik a magyarság, kezdve Atlantisztól, Egyiptomon, Párthus birodalmon és egyebeken át, egészen az UFO-kig. Másrészt, arra is van egy elmélet, hogy ezt a finn-ugor dolgot csak az osztrák tudósok találták ki a Monarchia idején. El lehet dönteni, melyiket hiszed el, melyiket nem, vagy akár egyet is elhiszel-e közülük. De az elmélet attól még elmélet marad.
2012. dec. 27. 09:44
 15/16 Granulátum ***** válasza:
Egyik teória sem igaz, a magyarok a mai Uruguay területérő hajóztak ki 1500 éve, előtte földökívüliek hozták őket erre a bolygóra. Nyelvünk is az ufonautáktól ered.
2012. dec. 27. 12:26
 16/16 anonim válasza:

# 13: Természetesen nem kell "benyelni" mindent, amit az iskolában tanulunk, nekem például még általánosban azt tanították, hogy a proton-neutron-elektron trió az elemi molekulák csoportja, noha már a második világháború óta publikált tény, hogy még azoknak is vannak alkotórészeik, amikből ezek álnak. De ez nem jelenti azt, hogy a finnugor dolog az ne lenne igaz. Haosnlítsd össze a meglévő kutatási eredményeket a finnugorra és bármelyik nem finnugor elméletre. Eleve ott van a puszta szám, több nullával nagyobb a száma az első cosportnak. Valamint az, hogy tényeken és bizonyítékokon alapszik, nem úgy, mint a fenti források, amikből pár hamis állítást fent be is bizonyítottam. De abban mindenképpen egyetértünk, hogy nem szabad mindent elfogadni, amit tanulunk. Erre koccintsunk!

liliann13: Egyetértünk abban, hogy számos elmélet van, ami nem több, mint elmélet, de azzal egészíteném ki amit mondassz, hogy a finnugor már túllépte ezt a fázist, az már nem elmélet. Szintén a fent idézet magyarázatot tudnám ennek bizonyítására felhozni. Itt jegyezném még meg, hogy nekem a kedvenc elméletem az az, hogy a magyar az ősnyelv, amiből minden más nyelv kifejlődött, az olyan "édes":)

2012. dec. 27. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!