Mennyire nehéz egy angol középfokú nyelvizsga?
Így nagyon. Kell egy jó kis szókészlet, hogy rendesen ki tudd fejezni magad vizsgán, vagy megértsd az írásbeli cikkeket. A nyelvtant pedig nagyon kérik!
De nézz a neten nyelvvizsgafeladatokat, és meglátod, mennyire tudod megoldani őket!
fajtája válogatja.. Olyanra kell menni, amiből jó vagy. Pl ha jó az íráskészséged, akkor ECL-t javaslom, itt nincs külön nyelvtani feladat, mert a 2x200szavas leveleidből derül ki a nyelvtani tudásod. A Telc szerintem szivatós, sokszor annyira nem egyértelmű pl. a szöveghez való címpárosítás. Illetve a nyelvtani feladatoknál is van, hogy beraknak olyat, amitől csak pislog az ember lánya. Euro-t szerintem felejtsd el ilyen tudással ( már bocsi ), mert nagyon összetett. Origo-n fordítás van, ami szintén nem tartozik az általános kedvencek közé.
A lényeg, hogy nyelvvizsgához azért kell egy stabil szókincs, illetve a nyelvtan sem utolsó. A hallott szövegre lehet gyúrni ( nekem itt is könnyebbek voltak az ECL-esek, pedig mindenki a hallottat itt mondja nehezebbnek a Telchez képest ) sok tv nézéssel, stb. Szókincset - és ezt most komolyan mondom - legjobban fejleszteni szgépes játékokkal lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!