Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mondana valaki valamit a...

Mondana valaki valamit a középfokú nyelvvizsgáról? Véleményeket kérek? Inkább a szóbeli rész érdekel! (origo) Írásbeli az máshol lenne. (dexam)

Figyelt kérdés

2012. júl. 2. 21:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Én ugyan az euro nyelvvizsgát csináltam meg, de szerintem mindenhol hasonló a felállás.

Szóbeli:

Mutatkozz be, mondj egy pár mondatot magadról. Kapsz egy képet és beszélj róla (pl. egy pasi mosogat mérgesen a képen, akkor elmondhatod, hogy látszik, h. nem szeret mosogatni és biztos a nője kérte meg, hogy mossa el az összes szutykos edényt, a koszból ítélve zsírosat ettek, stb, stb). Hasonlíts össze képeket. Szituációs feladatot kell játszani egy másik emberrel (ő megkérdezi, hogy hol tud buszjegyet venni, te elmagyarázod neki, hoy hol, esetleg győzködöd is, hogy inkább menjen vonattal, mert az gyorsabb, stb...).

A szóbelinél az a lényeg, hogy ne azon görcsölj, h mindent jól mondasz-e (helyesen), hanem hogy folyamatosan beszélj, építsd tovább a párbeszédet, beszélj érthetően, mosolyogj :)

Írásbeli: Szövegértés, szöveg után ikszelgetni kell, h igaz v. hamis 1-1 állítás. Rengeteg nyelvtan (írd be az igét az üres helyre megfelelő alakban), szöveghallgatás alapján válaszolsz kérdésekre, formális(esküvői meghívó) és informális (levél a barátnődnek) leveleket kell írni.

Az írásbeli szerintem nehezebb. A szóbelin ki tudod vágni magad, hogy mondjuk adott témában nem vagy túl jártas (pl. turizmus), mert te soha nem tudsz sehova elutazni.

2012. júl. 2. 21:42
 2/4 anonim ***** válasza:
Ja igen, fejleszd a szókincsedet. Nézz adott nyelven filmeket, amit nem értesz, szótárazd ki.
2012. júl. 2. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, az írásbeli nehezebb, ott nagyon kell a nyelvtant tudni. A szóbeli könnyebb, csak az a lényeg, hogy folyamatosan beszélj. A nyelvhelyesség meg a nyelvtan az értékelésnek egy része, de van benne kommunikációkészség, szókincs, kiejtés, meg ilyenek, szóval át lehet menni, ha nem is beszélsz hibátlanul.
2012. júl. 3. 13:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Az első hozzászólásban hiba van: az origo szóbelin a vizsgáztatóval beszélgetsz, nem másik vizsgázóval.
2012. júl. 4. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!