Barcelonába mennyire érdemes Spanyolt tanulni?
Nem az a probléma, hogy tanárral, vagy tanár nélkül - hanem az, hogy most felerősödött a nacionalista érzés és többségük szeretne elszakadni Spanyolországtól. Ergo, hazafias kötelességüknek érzik utálni a spanyolokat, a spanyol nyelvet, a spanyolul beszélőt. Éppen úgy mint pl.Luxembourgban, ahol azért kergettek ki engem egy trafikból, mert franciául merészeltem megszólalni...
Ha Barcelonában szándékszol élni, akkor ésszerűbb egyenesen katalánul tanulni, hiszen azt fogod használni minden nap.
Nem kell azért megijedni és túlzásokba esni, amit mi innen a médiából hallunk a katalánokkal kapcsolatban, az csak felfújt politikai műbalhé, a valóság teljesen más. Három napot töltöttem Barcelonában, ez alatt kb. 3 embert hallottam az utcán katalánul beszélni, mindenki spanyolul beszél, még a helyi közlekedési vállalat emberei is spanyolul beszéltek, és bármilyen üzletbe bemész, spanyolul szólnak hozzád.
Nem kell bedőlni a politikának és a nacionalista aktivistáknak, akármit is csinálnak és gondolnak, akkor is a spanyol a gyakorlatban használt és a legelterjedtebb nyelv, mert ez a valóság, nem az, amit a tv-ben hallasz és az újságok megírnak (hiszen ha nem a megrendezett nyelvi balhékról írnának a katalánokkal összefüggésben, akkor nem is lenne miről írni, így teljesen torz képet kapsz a médiából az ottani valóságról).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!