Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Dániában fogok kimenni dolgozn...

Dániában fogok kimenni dolgozni, mit érdemes előre meg tanulnom?

Figyelt kérdés
Nyelvre gondolok, szavak, mondatok amire biztos szükségem lesz.
2012. okt. 7. 13:03
 1/10 anonim ***** válasza:
82%
Előbb a magyart :D
2012. okt. 7. 13:04
 2/10 A kérdező kommentje:

Mi a baj a magyarral?

Nem értem miért kell ennyire ragaszkodni a magyar nyelvtan betartására, talán nyelvtanórán érzed magad?!

Politikusok között is van olyan aki nem kicsi hibát ejtett már, és elég magasra jutott, valószínű, hogy nem ilyen hülyeségekkel foglalkozott mire elért oda ahova.

Kérem a kérdésre válaszoljanak, ne a nyelvtannal foglalkoznak.

2012. okt. 7. 13:16
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
Az sem az esze és az intelligenciája miatt jutott oda, ahova.. Szóval gyúrj csak a magyarra, nem árt meg.
2012. okt. 7. 14:53
 4/10 A kérdező kommentje:

Engem nem érdekel a magyar.

Ha elengedhetetlen lenne ahhoz, hogy a céljaimat elérjem akkor megfogadnám a tanácsotokat, de semmi hasznát nem látom.

Ha az az XY politikus is ilyenekkel foglalkozott volna akkor lehet ő is ugyanott tartana ahol ti.

Néha olvasgatok itt GYK-n és nem egyszer látom, hogy benyögik, hogy: "először tanulj meg magyarul" meg hasonlókat, szerintem ti valami nagyon beteg magyar tanárok lehettek akiknek nem elég, hogy az iskolában "oktatnak" még itt is élvezkednek egyet, ahelyett, hogy a kérdésre válaszolnának.

Szerintetek mit vált ki egy emberből ez?

Neki fog ülni magyar nyelvtant tanulni?

Ez csak arra jó, hogy azt hiszitek, hogy ti többek vagytok azért mert szépen megtanultátok, a magyar nyelvtant és most evvel próbáljátok magatokat felsőbbrendűnek titulálni, mert valószínű, hogy semmibe se néznek a való életben, munkahelyeteken.

2012. okt. 8. 01:21
 5/10 anonim ***** válasza:
54%

Mellélőttél. Nem vagyok tanár. Nem fogok kérkedni az eredményeimmel, de az is releváns, hogy neked akár nyelvtudás nélkül, wc-t pucolni is megéri kimenni Dániába, míg én boldogulok itthon is a végzettségemmel, ráadásul megy az írás is.

Te viszont egy betűhalmaz vagy, semmi más, így minden ember ez alapján ítél meg. A fogalmazásod és az írásod alapján. És lám, jól ítéltek.

Tudod, a politikusok 90%-a jónevű egyetemet végzett közgazdász, egyetemi tanár, miegymás, és az a néhány, akivel példálózol, hogy lám, ő sem tudott írni rendesen, bele is buktak. Vérig alázta őket miatta a sajtó, és belebuktak a pályájukba. Pont ezért tudsz róla te is. Szóval hajrá, ha neked ez a fő célod, de elárulom: szart sem ér:)

2012. okt. 8. 10:06
 6/10 A kérdező kommentje:

Én még diák vagyok, jelenleg fél évet halasztok ezért fogok kimenni, nyelvtanból 2-es voltam sosem kötött le, és nem is érdekelt.

Nem is ez a célom, hogy wc-t pucoljak de ha megfizetik azt is elvégzem. Nem koszos nekem a kétkezű munka, felfogás kérdése, gondolom te is rendbe tartod otthon a WC-t magad után, állatok alól is kitakarítok ha kell, nem vagyok egy városi úri gyerek akinek piszkos a kétkezű munka.

Lehet te meg vagy elégedve avval amit elértél eddig, és nyugodtan telnek az éveid a megszokott munkahelyeden és így fogod leélni az életed.

Dolgozhatnék én is itthon havi 80-90e ft- ért, de miért tenném ha ugyanennyi idő alatt kereshetek 350-400e. forintot is?

Nekem is megy az írás, és nem egy betűhalmaz vagyok, egy ember vagyok. Az másik dolog, hogy nem lehet egy ember mindenben tökéletes, de attól még tökéletesnek érzem magam.

Az egy dolog, hogy belebuktak. Ez csak a saját butaságuk miatt volt.

Én nem követnék el ilyen hibát ha ilyen helyen dolgoznék, itt semmi következménye nincs egy-két vitát leszámítva.

Szerintem nem buktak bele, még mindig jobban jártak mint az aki, 30-40 éves koráig robot munkát végez utána megszűnik a munkahelye és nem tud mit kezdeni mert nem alkalmazza senki.

Ők meg biztos, hogy felhalmoztak annyi pénzt amiből vígan elélnének életük végéig..

Nem ez a fő célom, ez csak egy mód arra, hogy elérjek a célomhoz. Én nem elégszem meg az itteni fizetéssel és az abból való szerény élettel.

Ha azt mondanád, hogy te megjártad ugyanezt az "utat" és úgy állítanád ezt hogy szart sem ér akkor elhinném neked, de viszont kétlem, hogy így van.

A szar is sokat ér, valaki sok pénzt keres belőle :D

2012. okt. 8. 12:47
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha nem mondtad volna, akkor is kiderült volna, hogy kis iskolás vagy. Élj csak álomvilágban:) Majd 20 év múlva megbeszéljük, ki mire vitte, rendben?:) És azt is, hogy tanulással és kitartással érte-e el, vagy kiment wc-t pucolni, amit nem nézek le, de abból a te céljaid nem lesznek meg. Tudod, jól hangzik, hogy "wc-pucolással keresel 300-400 ezret", de azt elfelejted, hogy ott a kiadások miatt ez annyit ér, mint itt 100-120000 Ft. Elél belőle az ember, de nem az visz a te magasztos gazdag céljaidhoz. Aki tanult, ott még többet keres ennél is. Ott ez a pénz kevésnek/átlagnak számít. Neked tűnik soknak az itthonhoz képest. Akinek van esze hozzá, itthon is boldogul. Akinek nincs, az kint sem fog. A kettő közt pedig vannak azok a szakmák, amiknek a végzettségével megéri kimenni, mert ugyanarra a munkára magasabb átlagfizetést kap. De ahhoz is végzettség kell, úgy éri csak meg.

De minek magyarázom..

Szóval.. sok sikert nyelvtudás, alapvető műveltség és tisztelet nélkül.

2012. okt. 8. 13:55
 8/10 A kérdező kommentje:

Tévedsz. Volt középiskolás osztálytársam már kint van 2 éve, ő tőle tudom, hogy ez a közvetítő cég szállást biztosít és az utazásban is segít. Szinte csak dolgozni kell.

Azt mondta, hogy havonta 50-60e. ft ot költ ételre. Ezt levonom 300e. ből akkor is marad 240.000e. forintom. Persze ebből még lejön az utazás ami 2x40e. körül van.

Itthon nem kell költenem szállásra meg ételre de az a 120e. FT még mindig kevesebb lenne, arról nem beszélve hogy a közelben biztos, hogy nem keresnék ennyi pénzt havonta.

3 hónapra fogok kimenni, akkor is marad több mint 600e. Ft om. Ezt a pénz itthon semmiféleképpen nem tudnám megszerezni ennyi idő alatt. Szerintem ha nincsenek az embernek itthon kötöttségei, akkor inkább ez minthogy itthon lassacskán összegyűjtögetni erre arra, meg hitelt felvenni és élete végéig fizetni.

Igazad van, h akinek van esze itthon is boldogul, de nem mindegy, hogy milyen kezdőtőkével indul neki az életnek, én nyugodtabb vagyok így, hogy tudom, hogy van és lesz is anyagi tartalékom.

Tudom, hogy ott ez kevés, a közvetítő cég levon nem kis hasznot magának. De így biztos szállásom és munkahelyem lesz. Kezdésnek tökéletes, ha sulit meg befejeztem akkor már biztos, hogy nem közvetítő cég segítségével fogok kimenni, de most erre a 3 hónapra diákként nekem teljesen megfelel.

Erőt egészséget, és jó munkát!

Üdv.

2012. okt. 8. 15:47
 9/10 anonim ***** válasza:
59%

Amennyiben a site rosszhírnevéhez és alapvető igénytelenségéhez teljességgel passzoló vagdalkozás után még érdekel valakit:

[link]

2012. okt. 10. 00:31
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2012. okt. 10. 08:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!