Melyik nyelvkönyvet érdemes megvenni kezdő spanyolhoz?
Tudom, hogy már az ezredik ilyen kérdés, de aki ismeri ezeket a könyveket, annak mi a véleménye róluk? Melyik a legjobb a spanyol nyelv elkezdéséhez? Olyat is olvastam, hogy vannak könyvek, amik tele vannak hibával. Ezek mennyire pontosak?
Rosetta Stone
Kreatív spanyol
Pons
Tanuljunk könnyen, gyorsan spanyolul!
Ezekből hármat ismerek.
Rosetta Stone: dögunalom, ugyanaz a pár feladattípus ismétlődik az egészen keresztül, ráadásul az első pár leckét leszámítva használhatatlan, mert fogalmad sincs, mit akar mondani a meglehetősen összetett képről.
Kreatív spanyol: azon alapul, hogy kész mondatokat magolj be. Szintén monoton, egyhangú, ráadásul bőven vannak benne nyelvtani hibák.
A Tanuljunk könnyen, gyorsan spanyolul afféle régimódi (vagy inkább régi?) nyelvkönyv, ami nem épp a mai élő nyelvre van kihegyezve.
A helyedben a Colores első kötetét venném meg, én is abból szoktam tanítani. Vagy a Kertész Judit féle Spanyol nyelvkönyv 1. is nagyon jó, csak nehezebb beszerezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!