Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Titeket is idegesítnek a...

Granulátum kérdése:

Titeket is idegesítnek a 'pocaklakó' és 'cukiság' szavak meg a társaik?

Figyelt kérdés
Amelyek "gyerekszáj-szerű"-nek tűnnek, de felnőttek találtak ki. Amúgy a gyerekek szóhasználata és szóképzése nem zavar, az szokott tetszeni, de ők ilyeneket nem találnak ki, ugyanis a fenti szavakhoz összetett felnőttagy szükségeltetik.
2012. dec. 9. 22:03
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Szóval a türcsi-fürcsi-stb szavak most nem vágnak ide, mivel azok egyszerű rövidítések.

Viszont a pocaklakó és a cukiság tudatosan kreált szavak felhasználva a magyar nyelvtan szabályait.

Eszembe jutott még egy ilyen: 'szopizik'. Ettől is a falra mászom.

2012. dec. 10. 20:38
 12/16 anonim ***** válasza:
72%
Ezt a kérdést már kiírta egyszer valaki.
2012. dec. 11. 10:12
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Sok szó tud irritálni engem is.

Mondjuk a cukiság pont nem, de amiket felsoroltak abból rengeteg.

2012. dec. 11. 13:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Beírtam ide a keresőbe a pocaklakó kifejezést és hihetetlen,hogy menni fogyatékos van :-D
2012. dec. 11. 14:30
 15/16 mustafa33 ***** válasza:
0%
a baba.... sem jobb. mint a babasampon, babatestápoló, babaruha.... Miért kellene egy babának sampon? vagy testápoló, nem mindegy annak a gumitestnek vagy kaucsuknak hogy mivel mossák meg? Mert nekem a baba az amivel játszik a gyerek. nem a baba játszik a babával! A gyerek az gyerek, a baba az játék. A bébi meg pláne, az egy szó amit az angolok énekelnek ha nem jutott semmi a szövegszerző eszébe ☻.
2012. dec. 12. 02:13
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a baba az többértelmű szó. Többnyire a kisbabára használom. A bébi az hülye szó, és inkább, ha hallom, akkor egy bige jut eszembe, nem egy kisgyerek. Illetve ott van még az a baba, amire az angolok a doll szót használják.

Amit még utálok, a babuka. Jaj, az nagyon idegesít! A pocaklakó gyerekből lesz a villalakó, ha megnő. >___<

2012. dec. 12. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!