Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Angol bemutatkozás? Pár kérdés

Angol bemutatkozás? Pár kérdés

Figyelt kérdés
Ez a mondat pl így jó? I'm a student in ... primary school.
2012. dec. 1. 13:48
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
És azt, hogy kell mondani, hogy: x-én lakom, ez egy kis város Bp-től 20-30 km-re?
2012. dec. 1. 13:52
 2/11 anonim ***** válasza:

Nem jó a mondat, mivel az iskola egy épület, így "at"-et kell használni, de szép angolosan így hangaza:

I attend to (iskola neve) primary school.

I live in a small town called (város neve) 20-30 kilometres far from Budapest.

remélem segítettem.

üdv.!

2012. dec. 1. 14:00
 3/11 A kérdező kommentje:
Igen , segítettél. Nagyon szépen köszönöm :)
2012. dec. 1. 15:32
 4/11 A kérdező kommentje:

Azt meg tudod mondani, hogy ezt hogy fordítsam le?

Apukám foci edző, néha szoktam neki segíteni

2012. dec. 1. 16:03
 5/11 anonim ***** válasza:

Általános iskolában nem szoktunk *attendolni* :) Persze tanárfüggő is, meg az is számít, tagozatos vagy-é, vagy csak 2-3 órában tanulod az nyelv, illetve hányadikos vagy.

Felénk az "I go to XY Primary School." járja. :)

My father (My dad) is a football coach, and sometimes I help him.

2012. dec. 1. 19:15
 6/11 anonim ***** válasza:
előző vagyok, javítanám az előttem szólót... and I SOMETIMES help him, mivel a gyakorítóképzők mindig megelőzik az igét, beékelődnek az alany és az ige közé.
2012. dec. 1. 20:08
 7/11 anonim ***** válasza:
ja és... "Children generally attend primary school from around the age of ..." - forrás... wikipedia.
2012. dec. 1. 20:11
 8/11 anonim ***** válasza:

Kedves Laci!

Több mint húsz éve tanítok általános iskolásokat, és ez idő alatt soha, de soha nem volt gond az "I go to..." változat, így annyira nem izgat a Wikipédia. :)

A gyakorítóképzők valóban a főige előtt (a létige után, valamint a fő- és a segédige között) állnak, a "sometimes"-nak viszont megvan az a rendkívül jó tulajdonsága, hogy tehetem az mondat elejére is. Ezzel együtt kedves kérdező, természetesen tökéletes, amit Laci írt: I sometimes help him. Valószínűleg a tanerőd is ezt kedvelné jobban.

Ha nem túl nagy kérés, visszaírnál csak annyit, hogy a tanárod az 'attend' vagy a 'go' híve-é. Már csak kíváncsiságból, hogy más iskolákban milyen módi járja.

Hálásan köszi előre is, ha megteszed.

2012. dec. 1. 20:22
 9/11 anonim ***** válasza:
visszaír majd, hogy: I am a pupil at an extraordinary primary school where my father is a coach and I sometimes do not help him.
2012. dec. 1. 22:00
 10/11 A kérdező kommentje:
Én külön tanárnál tanulok, és ott a go -val szoktuk csak nem voltam benne biztos, köszi a válaszokat
2012. dec. 2. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!