A LILAhagyma és a VÖRÖSkáposzta egyforma színű, de a VÖRÖShagyma és a VÖRÖSkáposzta meg nem?
Már változtattak! LILAkáposztának hívják!
A VÖRÖShagyma héja pedig VÖRÖS!
A sárgarépa az narancssárga, de a narancs nem répasárga, ilyen az élet......:)
A vöröskáposztát gondolom egy színtévesztő nevezte el, aztán úgy maradt....:)
A répa-narancs okfejtés tetszett :)
Tudom, hogy nektek a fenti téma lényegtelen, de nekem sajnos már kijutott a szívószál emiatt a munkám során.
Nem írom le a körülményeket, mert felismernének, de örüljön aki nem az élelmiszer-kereskedelemben dolgozik.
A vörös káposzta vagy lila káposzta (Brassica oleracea convar. capitata var. rubra) a vadkáposzta (Brassica oleracea) egy termesztett változata. Sötétvörös vagy lilás színét az antocián adja, a talaj pH-értékétől függően változik: savasabb talajon lilásabb, lúgosabbon zöldes-sárgásabb színűek levelei. Akár indikátorként is használható. Főzéskor általában megkékül, ez ecet hozzáadásával megakadályozható.
Tehát nem kell változtatni az elnevezésen, mivel a színe változó, és annak megfelelően kell elnevezni, hogy valójában milyennek látja az emberi szem.
Ezen kívül étlapokon én még sohasem láttam, hogy "libacomb vöröskáposztával" csak a lila kifejezést. SZóval ha eltévesztetted akkor jusson ez eszedbe, hogy az általánosan elterjedt a lila mind kifejezésben, mind termesztésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!