Muszáj angolt tanulni? Lehet nélküle boldogulni?
Német tagozatos vagyok.Az angol a világnyelv,a legtöbben ezt tanulják,de nekem nem tetszik.Muszáj második nyelvnek ezt tanulni?
A mai világban lehet boldogulni angol nyelv nélkül?Ha tudok németül és második nyelvnek pl.az oroszt,a finnt vagy az eszperantót választom?
Nincsenek olyan terveim,hogy Angliába vagy Amerikába megyek,a nem tetszik a kultúrájuk és a földrajzi helyük sem nagyon.
Második válaszoló vagyok.
"Nem akarok üzletember lenni.
Még nem tudom pontosan,hogy mi szeretnék lenni,talán vízügyi technikus,élelmiszeripari technikus vagy valami hasonló."
Technikusoktól is kérni szokták az angolt. A szakmák szakmai publikálási nyelve már régóta az angol. Ahol pedig a technikusnak kell pályázatokkal foglalkoznia, pl. EU-s pályázatokkal, oda is kell az angol.
"Egyébként én úgy hallottam,hogy a legkönyebb természetes nyelv a spanyol."
Valahol igaz, bár nem könnyebb, mint az angol. A kiejtés megjósolhatóbb, viszont sokkal több és nehezebb nyelvtana van. Összességében szerintem egy szintben van az angollal.
"Meg azt hallottam,hogy az is sokat számít,hogy hogyan tetszik egy nyelv."
Számít, de csak valamennyire.
"apám szerint az angolnak hülye hangzása van.:)"
Jó, de nyelveket ne apád szerint tanulj. Egyébként meg csak egyéni véleményem és szocproblémám, de az angol kifejezetten szép hangzású nyelv. Elegáns, lágy, nincsenek benne durva, pattogó hangok, nem ordibálnak, nem bőgnek, nem rikoltoznak, nem krákognak, legalábbis a standard változataiban így van.
A többi válaszolónak, akik szerint lehet angol nélkül boldogulni: kisnyugdíjasok vagytok? Vagy voltatok mostanában kint a világban? Próbáljatok már állást keresni és elmenni 1-2 interjúra, ha más nem, csak a hecc kedvéért. Majd meglátjátok, hogy mindenhol kérik az angolt és elmondják, hogy jó a német, de nem az angol HELYETT. Az angol mindenhol ALAP, nem alku tárgya, persze nem baj, ha tudsz más idegen nyelve(ke)n, de csak az angol UTÁN veszik figyelembe.
Angol ráadásul hasznos is. Ha pl. valami egzotikus nyelvet szeretnél tanulni, amihez nincs magyarul írt könyv, találsz hozzá angol nyelvűt. Ha messzi tájékára jutsz el a világnak és az ottani nyelvet nem beszéled, akkor az angol mindig jó mentőövnek. A német már nem feltétlenül mindenhová jó, ázsiaiak, amerikaiak nem beszélik pl. Termékek használati utasítása között néha nem szerepel a magyar nyelv, de az angol mindig megtalálható, arra mindig lehet számítani. Neten sok mindent nem találni magyarul, vagy magyarul csak kevés mindent írnak róla, esetleg téves félinformációkat, de angolul mindig utána lehet nézni egy adott témának, és kész kincsesbányát lehet lelni, jobbnál jobb infók tömkelegét. Szórakozásnak sem utolsó az angol, filmeket eredetiben nézni, a legtöbb film már pedig amerikai, a zenékről nem is beszélve.
Egyszerűen, aki elzárkózik az angoltól, magával szúr ki, kizárja magát a világból, egy burokban él, elszigetelten.
"a recepción beszélgettem a főportással,miért ilyen kevés az idegen nyelvű adás?Mire Ő büszkén a következőt mondta:"Uram,ha valaki kommunikálni akar velünk,tanulja meg a nyelvünket!Nekünk van történelmünk!!!" "
na erre szoktam én azt mondani, hogy .nyádat, azért sem tanulok meg, inkább nem kérek belőle :):)
"De miért?"
Egy nyelv tudása elérhetővé teszi számodra az azon a nyelven megírt, felvett vagy egyéb módon megörökített információt.
Az angol az a nyelv, amin keresztül a legtöbb, legfrissebb és legkönnyebben elérhető információ áll rendelkezésre, egy olyan munkavállaló, aki nem tud angolul, nem vagy csak energia- pénz- vagy időigényes kerülőúton férhet ehhez a más nyelveken elérhetőknél összehasonlíthatatlanul gigantikusabb infó-és tudáshalmazhoz hozzá, ezért rosszabb munkaerő, mint a másik, aki tud. Kevés az olyan munka, amihez nem kell folyamatosan információkat ésvagy naprakész tudást keresni, és ezek közül még kevesebb az olyan, amit az ember szívesen végez, és tisztességesen meg van fizetve. Ha ennek a felfogása meghaladja az értelmi képességeidet, akkor szerintem neked teljesen felesleges bárminek a tanulásával is bajlódnod. Haragudj csak a csúnya világra, meg az angolra, ami elfoglalta, az sem fog ugyan segíteni rajtad, de legalább örömödet fogod benne lelni, enjoy...
A sértődöttség az angollal szemben nem jó tanácsadó. Ami meg a kultúrát illati jatalmas a választék, angol, amerikai, indiai, ír, régi, újabb, legújabb, jó zene, rossz zene, ilyen zene, olyan zene.
PS: Ne mond má, hogy egyik film se tetszik!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!