Egy kínai vagy japán össze tudja keverni a latin, a cirill és a görög ábécét?
> Egy kínai vagy japán össze tudja keverni a latin,
> a cirill és a görög ábécét?
Miért ne tudná? :)
De szerintem ha én meg tudom különböztetni egymástól a kínai, a japán, és a koreai írásjeleket, akkor valószínüleg ők is meg tudják különböztetni a latin, cirill, görög, héber, stb. írásjeleket.
Na de egy japán nem csak a saját szótagírását ismeri, hanem ismeri és használja a latin abc-t is.
Szóval azzal nem fogja összekeverni, a többit meg kb. ugyanannyira, mint egy random magyar ember.
A latin ABC-t a távol-keleti népek egy része saját ABC-ként használja, de a többiek is felismerik. Az orosz fennhatósággal kapcsolatba került keletiek ugyanígy vagy használják, vagy pedig felismerik a cirill ABC-t. Kínában és a muzulmán távol-keleten pedig sokan ismerik az arab írást is.
Mindezek ellenére a többség számára azért hirtelenjében legalább olyan nehezen felismerhetőek lehetnek a cirill, görög, arab, héber, vagy a rovás írás, mint a Nyugatiak számára a kínai-japán, a koreai, vagy a thai-khmer-burmai stb. betűk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!