Van olyan az angol nyelvben vagy kultúrában, hogy szándékos dadogás, amit egy fajta illedelmességből csinálnak?
Figyelt kérdés
Konkrétan elkezdi mondani, hogy I, aztán újra újra újra, és csak ötödjére mondja a mondatot, vagy azt ,hogy Which which ... Mintha ezzel vennék ki az élét egy durva vagy durvának, tolakodónak tűnő kérdésnek. Egyfajta illedelmességnek tűnik ez nekem, mert kifejezetten a legintelligensebbeknél figyeltem ezt meg, de mivel sosem hallottam róla, gondoltam rákérdezek.2012. nov. 1. 19:42
1/2 anonim válasza:
Kérlek ne haragudj, nem tudok válaszolni, de ez engem is nagyon érdekel!
2/2 anonim válasza:
Ez nem dadogás, hanem a beszédszünet kitöltésének egyik formája. Pl. ismételgetik az I-t, addig, amíg ki nem gondolják a mondat folytatását. Ehelyett többször err-reznek, mmm-eznek, ahogy magyarul is van, aki öö-zik, ööö, izé, ööööö, hát...
Semmi köze sincs a kultúrához, figyelmességhez, illemhez, intelligenciához. Minden nyelvben van ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!