Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Németesek! A következő szavakb...

Németesek! A következő szavakból kell mondatokat alkotni. Hogy vannak ezek?

Figyelt kérdés

1. die Milch, der Käse, und, Lab, hinzu, schüttet, in das Käsekessi, durch ein Sieg, fügt

2. er, dickgewordene Milch, schneidet, die, mit der Käseharfe, sorgfällig und langsam

3. der Käser, auf ihre Festigkeit, die Käsekörner, prüft

4. aus dem Kessi, die Käsemasse, zum Pressen, in eine Form, sie, der Käser, füllt, und, bereit, stellt

6. gewendet, und, mit Salzwasser, die Käselaibe, abgewaschen (Käsepflege), werden, täglich

2012. okt. 25. 19:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Csak sorrendbe kell rakni a részeket, és azon belül a szavakat. Szótárazz. Nem mindenki ismeri a hagyományos sajtkészítés fortélyait, én sem. Ha sikerül úgy összerakni, hogy nyelvtanilag meg logikailag nagyjából jó, akkor nagy baj nem lehet.
2012. okt. 25. 20:44
 2/6 A kérdező kommentje:

Összeraktam, de nem tudom helyes-e. Én sem ismerem a sajtkészítés módját. Én így írtam:

1. In das Käsekessi schüttet die Milch und fügt Lab der Käse hinzu.

2. Die dickgewordene Milch schneidet er mit der Käseharfe sorgfällig und langsam.

3. Der Käser prüft die Käsekörner auf ihre Festigkeit.

4. Die Käsemasse fischt er nun mit einem Tuch aus dem Kessi.

5. Die Käsemasse füllt sie in eine Form zum Pressen und bereit.

6. Die Käselaibe werden täglich mit Salzwasser abgewaschen und gewendet werden.

2012. okt. 25. 20:47
 3/6 A kérdező kommentje:
1. In das Käsekessi schüttet die Milch durch ein Sieg und fügt Lab der Käse hinzu.
2012. okt. 25. 20:55
 4/6 marci19961208 válasza:
Látom te is a spiel und gewinnre készülsz én is ezen ülök még :)
2012. nov. 3. 15:51
 5/6 A kérdező kommentje:
Amikor ezt a kérdést kiírtam, annyira kapkodtam mindennel, hogy tök össze-vissza írtam mindent. De megoldottam inkább úgy hogy én csináltam, és még jó is lett:D
2012. nov. 4. 11:20
 6/6 marci19961208 válasza:
És azok a válaszok amit az a kommentelő írt aki mindet megoldotta azok jók? (bár az első és az ötödik tudom hogy nem)
2012. nov. 4. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!