Mia véleményetek a latin tanításáról?
Figyelt kérdés
2009. aug. 8. 17:44
11/13 anonim válasza:
Négy évet tanultam a gimnáziumban. A tanítás módja nem a legjobb; leginkább nem is érteni, hanem fordítani akartak megtanítani. Mert, ha majd otthon előveszed Cicerót vagy egy másik auctort, akkor szépen ki fogod mazsolázni a nagy ívű szónoki mondatokat azon kezdve, hogy itt az állítmány, és akkor szépen megkeresed az alanyt. Ugyan. Egy kicsit vakvágányra ment a dolog, de mostanára már kezd rendbe jönni. Szeretném majd folyékonyan beszélni a nyelvet, és akkor majd keresek még néhány élő latinost, akikkel gyakorolhatok.
12/13 A kérdező kommentje:
Most láttam, hogy már hallgatni is lehet at YLE-Nuntii Latini részét. Szoktam nézni a híreket a weblapon.
2009. okt. 29. 16:46
13/13 anonim válasza:
Nálunk gimiben a 8 osztályosoknak első valahány évben tanítják a latint. Ismerek is egy lányt, ő tavasz környékén fog középfokút tenni belőle.
Én orvosira készülök, szerettem volna latin szakkörre járni, úgy is volt, hogy indul, de sajnos mégsem... Nagyon sajnálom, mert nemcsak a pálya miatt érdekelt volna, alapból tetszik a nyelv és szerettem volna jobban megismerkedni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!