Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Ha angol tolmács szeretnék...

Ha angol tolmács szeretnék lenni, feltétlenül kell tanulnom anglisztikát?

Figyelt kérdés
Mondtam egy egyetemista ismerősömnek, h angol tolmács akarok lenni, erre mondta, h ahhoz kelleni fog az anglisztika. De muszáj? Úgy tudom, elég unalmas és értelmetlen. (olyan értelemben, h használni tuti, hogy nem fogom, mint a legtöbb dolgot, amit suliban tanítanak...)
2009. aug. 8. 12:36
 1/4 anonim ***** válasza:
68%
Mindenképpen kell hozzá diploma, hogy egyáltalán tolmácsképzőbe mehess és ilyen szakirány kell hozzá. Magyarul angol bölcsész szak. Valóban elég értelmetlen, mivel 40%-a irodalom, 40%-a nyelvészet, a többi meg értelmiségképző tárgy meg egy kis kultúra és töri is van benne, de az elhanyagolható százalékban meg pár stílgyak óra. Angol szakon nem lehet megtanulni angolul.
2009. aug. 8. 12:47
 2/4 anonim ***** válasza:

Amit az előző írt, azt más fórumon is írta, aki ott tanult/ végzett! Idézem: Aki angolul akar "megtanulni", annak nem érdemes, mert főként angol irodalom,történelem, nyelvészet van. Azon a területen, amivel kapcsolatban tanulnak, persze nagyon jól fog tudni beszélni- mondatelemzés, kultúra, stb.

Én nem tudom. Amúgy engem is foglalkoztat a dolog, de nem látom sok értelmét per pillanat. De az angol irodalom még

érdekel is. :)

Az imént láttam, egy álláshirdetést, tolmács/fordító munkakörbe, ahol tesco vezetésének kell fordítani angolt, mert brit céggel vanank kapcsolatba, ot nem volt feltétel a spec. tolmács képesítés, csak a felsőfokú angol. (Plusz ha vannak kapcsolataid, akkor sem szükséges a végzettség, utána meg már a tapasztalatod is elég lehet. Szóval a szerencsén is sok múlik.)

Bár a többit amit néztem, 3-4 ilyen állást, ott meg követelmény, de legalábbis előny volt.

Én jövőre ha minden jól megy, külföldön fogok tanulni, és én sem döntöttem el h angol szakra menjek e vagy másra, mert akkor gondolom amúgy is lesz egy felsőfokú angoltudásom-remélem :D. Utána lehetsz tanár is, ha arra specializálódsz.

2009. aug. 8. 20:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Első vagyok: egyébként én is angol szakra jártam, onnan tudom...miért is vagyok lepontozva?
2009. aug. 8. 20:29
 4/4 anonim ***** válasza:
Meg szeretném azt látni, hogy valaki csak úgy bekerül tolmácsképzőbe, mikor az olyan kompetitív, hogy a sok angol szakos is alig tud bejutni...
2009. aug. 8. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!