Az oroszok és ukránok tanulnak suliban latin betűkkel is írni?
Figyelt kérdés
A kérdésem vonatkozik minden egyéb népre,akik egyébként hivatalosan ciril betűkkel írnak.Iskolában tanulják a "rendes" írást,vagy hogy igazodnak el egy másik országban? Lehet a kérdés primitív,de nagyon érdekel!2012. okt. 19. 17:02
1/9 anonim válasza:
Persze nekik az olyan betű mint neki a magyar ABC, csak nekik cirill betűik vannak
A görögök is olyan díszes betűkkel írnak a suliban
20/F
2/9 A kérdező kommentje:
Tudom :) Pont azt kérdezem,hogy azon kívül tanulják-e a rendes "magyar" betűket is! :)
2012. okt. 19. 17:25
3/9 anonim válasza:
Tanulnak latin betűt is, igen. Nekik mindkettőt ismerni kell.
4/9 anonim válasza:
Szerintem tanulnak, mivel idegen nyelvet (angol meg német például) csak latin betűkkel tudnak megtanulni! (:
5/9 anonim válasza:
Tanulnak,márcsak az angol miatt is :)
6/9 anonim válasza:
Láttam orosz matematikakönyvet, és ott a jelölésekben voltak latin és görög betűk is. Tehát nemcsak az idegen nyelvekhez kellenek.
7/9 Találd ki! :D válasza:
nálunk nem tanitanak latint csak angolt
8/9 anonim válasza:
Az angol pedig latin betűkkel ír.
9/9 anonim válasza:
Én a szovjetunióban születtem, 86-ban voltam elsős és ötödikbe volt fakultatív magyar óránk, ott tanultunk latin betüket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!