Szerintetek menő magyarul beszélni? Lehet ezzel dicsekedni?
Pl. hol szeretik?
Érdemes lenne oda menni magyar nyelvet tanítani?
Ahhoz, hogy megismertesd és megszerettesd a magyar nyelvet külföldön, nagyon jól kell beszélni az ottani nyelvet. A legtöbb nyugati országban van egyetemi szintű magyar nyelvoktatás, Magyarországról meghívott tanárokkal. A legtöbb jelentkező diák persze magyar szülőktől vagy nagyszülőktől származik, de vannak olyanok is, nem is kevesen, akik a nyelv érdekessége és egyedülállósága miatt érdklődnek. Ahol én tanítottam, 25 jelentkezőből 14-en végezték el a 4 évet, ezek sikeresen vizsgáztak is belőle.
Hatan ezután Magyarországon, ha jól tudom, Szegeden és Budapesten folytatták tanulmányaikat.
Róluk és környezeükről biztosan el lehet mondani, hogy szeretik a magyar nyelvet. Sok fórum is létezik a neten, ahol erős az érdeklődés nyelvünk iránt!
Sokan magyar házastársuk és azok családja miatt tanulnak, elág szép eredménnyel.
A nyelvet egyébként kicsit mekegőnek találják, és főleg az alanyi-tárgyas ragozással, meg a szerintük kiejthetetlen magyar "a" betűvel gyúlik meg a bajuk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!