Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mit jelent az angol "cover"...

Mit jelent az angol "cover" szó? (Többi lent. )

Figyelt kérdés
Tudom, hogy az alapjelentése fedni, borítani; a szlengben pedig (téglaként) beépülni valahová. Arra lennék kíváncsi, hogy ha mondjuk valaki eljátszik egy zenét, felteszi youtube-ra, és kiírja, hogy "előadó-számcím (covered by me), azt hogyan lehetne kifejezni magyarul egy szóval? Másolás, utánzás, koppintás nem épp a megfelelő szavak rá, mert ezek negatívumot sugallnak. Van rá egyáltalán olyan magyar szó, ami visszaadja ezt?
2012. szept. 24. 21:43
 1/4 anonim ***** válasza:
feldolgozás pl.
 2/4 anonim ***** válasza:
Feldolgozza by me.
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom, hogy az azt jelenti, hogy ő játszotta alá. Tehát nem feldolgozás, hanem mondjuk ha berakja a számot, de eljátssza a gitáros részt, ami ugye a guitar cover, akkor az egy alájátszás. Ugyanígy van vocal cover (ami tulajdonképpen a karaoke) meg minden más hangszer.
2012. szept. 25. 00:04
 4/4 anonim ***** válasza:
kedves utolsó, ez így van, de amikor egy zenekar feldolgozza egy másik zenekar dalát, akár csak eljátssza ugyanúgy, akár saját stílusban adja elő újra, az is cover, de ott feldolgozást jelent inkább :)
2012. szept. 25. 20:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!