Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy van ez az orosz nyelvben?

Hogy van ez az orosz nyelvben?

Figyelt kérdés

Az Iván fia Ivanovics,a Szergejé Szergejevics stb...

De mi a neve a Mihail,a Leonyid,a Nyikita,A Borisz vagy a Szása fiának?

2012. szept. 3. 21:27
 1/5 anonim ***** válasza:
Mihajlovics, Leonyidovics Nyikolájevics Boriszovics.A Szása inkább női név.
2012. szept. 3. 21:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Megtaláltam a Szása becenév az Alexander és Alexandra becézése ezért Alexandrovics az apa.(és női és férfinév is több a nő mint a férfi.)
2012. szept. 3. 22:00
 3/5 anonim ***** válasza:

az apa Alekszander, az apai név az Alekszandrovics

de csak a fiúkról beszéltek, pedig a lányoknak is vagyon apai nevük, mivel nékik is van apjuk

Mihail - Mihajlovics - Mihajlovna

Leonyid - Leonyidovics - Leonyidovna

Nyikita - Nyikitovics - Nyikitovna

Borisz - Boriszovics - Boriszovna

Alekszander - Alekszandrovics - Alekszandrovna

amint látjátok, nem ördöngösség a képzése

amikor még tanítottam vala, Gizella Sztyepanovnának szólítottak az ifjak (mivel a Gyulának nincs igazán orosz megfelelője, de szerencsére imádott apukám Gyula István, és az Istvánból már vidáman tudtam apai nevet képezni magamnak)

üdv

:)

2012. szept. 3. 23:30
 4/5 hollófernyiges ***** válasza:
A Gyulát Julijnak szokták fordítani, ami persze nem teljesen helyes, de a magyarok is Gyula pápának emlegetik Juliust.
2012. szept. 4. 10:43
 5/5 anonim ***** válasza:

igen, tudom, de mivel a gyula régi magyar méltóságnév, s ahogy írtad is, Gyula pápa ide vagy oda, tévesen azonosítják a Juliusszal... meg akkor még nem voltam ilyen csuda okos... :D:D:D - és valljuk meg, a Sztyepanovna sokkal jobban hangzik, mint a Juljevna :)

üdv

:)

2012. szept. 4. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!