A Német nyelv nagyon nehéz?
Figyelt kérdés
Szerintetek ez a nyelv nehezeb mint az angol ?2012. szept. 2. 11:35
1/8 anonim válasza:
Igen, nehezebb. És kell hozzá egy türelem és egy belerázódás a sajátos logikájába.
2/8 anonim válasza:
Láthatóan a Magyar nyelv is nehezeb. :)
3/8 anonim válasza:
Nem mondanám,hogy nehéz. Erre is rá kell érezni ugyan úgy,mint bármelyik nyelvre. Szabályokat itt is be kell vágni természetesen de utána nagyon könnyen megy,és még a szókincset kell folyamatosan bővíteni.
4/8 anonim válasza:
Légyszi amúgy írd már le nekem, hogy miért írod Nagybetűvel a nyelvet? Komolyan érdekel, mert ezen az oldalon mindenhol ezt látom. Ez valami új helyesírási szabály, amiről nem tudok?
5/8 anonim válasza:
Talán ő maga is német. Mert ott minden főnév nagybetű.
6/8 anonim válasza:
A "német nyelv" kifejezésben a német nem főnév, úgyhogy ez bukta. De amúgy biztos német és azért kérdezi, hogy nehéz-e a német nyelv...:P Te elgondolkoztál ezen az érven?
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__3..
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..
Gondolom ezeknek a kérdéseknek a kiírói is teljesen tudatosan írták nagybetűvel a kérdésben szereplő szavakat... majd még gyűjtök neked pár ilyet, ha nagyon fogok unatkozni, tucat ilyet látok minden héten. "Megtetszett egy Fiú, mit csináljak?" "Ha Abortuszom lesz, akkor lehetek terhes?" Manapság már senki nem tud Írni.
7/8 anonim válasza:
Az angolnál jóval nehezebb, de szerintem nem olyan vészes. Én szeretem a német nyelvet, érdekel, ezért könnyen tanulok. Nem találom túl nehéznek, mások viszont küszködnek vele. Sok szabály van, de ami rosszabb, hogy még több a kivétel, amiket bizony egyesével meg kell tanulni. Ha nem akarsz németül tanulni, hanem kell németül tanulnod, akkor azt mondhatom, hogy nehéz.
8/8 anonim válasza:
Én beszélek németül, angolul, csehül és hollandul. Ezekkel tudom csak összehasonlítani a németet. Az angol a legegyszerűbb, nincs annyi szabály, illetve nem olyan nehezek, és a szókincs sem valami hatalmas. Ezután a cseh és a holland valahogy egy szinten van számomra. A hollandot azért tudtam olyan könnyen megtanulni, mivel előtte tudtam már angolul és németül is, a holland pedig tulajdonképpen a két nyelv keveréke. (pl. a kettő angolul two(tu), németül zwei(cváj), hollandul úgy írják: twee, de úgy ejtik, hogy "cvej" és tele van ehhez hasonlókkal) A cseh és a holland is olyan átlagos nehézségűek. Ez után jönne a német. Sok-sok szabály, nagy szókincs. Nem olyan egyszerű. Tehát szerintem a német a nehéz kategóriába sorolható, ennek ellenére számomra könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!