Hogyan ejtik a TRUE-t angolul?
Hát nem igaz, nem tudom kiejteni :D Beütöttem a google fordítóba, de nem tudom utánozni a hangot.
Segíts :D köszi
Mi ilyen kicsit cs-sen tanultuk:D
tsrú :D:D:D de hülyén hangzik leírva:D
neme trú amúgy :D:D
a google fordító igencsak gépi hangját elfelejteném...
ha vmit keresel, inkább ezeken a helyeken hallgasd meg:
A t teljesen más, mint a mi t hangunk (sokkal cs-sebben hangzik, mert egy kis 'h'-t nyomnak utána, az r pedig nem pörög, max csúsztatják, az u pedig abszolút nem zártan szűkön csücsörítve, hanem lazán, szélesebbre húzva, mint a mi ü-nk - de ne legyen ü belőle!!!)
Biztos van, aki pontosabban le tudja írni!
t-k-p mássalhangzó hangok (nem betűk!) szomszédsága is zöngétlenedik.
cute -- a jú "j" hangja (az előtte ákkó "k" hang miatt) olyan lesz, mint a németben a "ch" (ich dich nicht...)
queen -- a "w" kang ajakkal fúlt "f"-szerű lesz
play -- az "l" hangot suttogni kell
stb, és
train, pray, try, cry stb szavakban az "r" -- ami ugye alapból is raccsolós, -- a zöngétlenedés miatt leginkább egy kicsit susogásnak hallatszik egy magyarnak.
Konkrétan így a tr- ből olyan elfolyt "cs" szerű hang lesz, hogy egy magyar általában nehezen (sok gyakorlattal) tudja megkülönböztetni a "chain" és "train" szavakat.
Mindez alól KIVÉTEL, ha előtte "sz" hang áll, tehát NEM zöngésedik azokban hogy pld
spray, street, strike, strong, stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!