Anyukámnak adtok igazat? (bővebben lent)
Neked van igazad, anyádnak meg vagy nagyon rossz gyerekkora lehetett, vagy csak a természete borzalmas, ha képes ilyeneken fennakadni. Én sem bírom elviselni, ha az írásomért kritizálnak. Én legalább helyesen írok, ami az én értékrendemben nagyságrendekkel fontosabb a külalaknál. Mindamellett az írás egy közlési forma. Nem az számít, hogy mennyire szép, hanem hogy megértik-e (jelen esetben: el tudják-e olvasni); ha meg, akkor azzal teljesítette is a szerepét és nem lehet belekötni.
Mondjuk én egy ideje hanyagolom is a folyóírást, mert nyomtatottan írni könnyebb és szebb is.
tanárként én is sokat piszkálom a tanítványaimat az írás miatt (képzelhetitek, mily népszerű vagyok:)))
gyanítom, ifjú vagy még -- az, hogy egy betűre van öt változat, nem feltétlen baj, majd kialakul - keresed magadat, és ez az írásképben is kifejeződik -- én is sokat szórakoztam annak idején, voltak korszakaim, mint legtöbbünknek
- szépséggel kapcsolatban csak annyit, hogy szerintem magadnak úgy írsz, ahogy akarsz - ám ha már kiadsz valamit a kezedből, az a tőled telhető legszebb, legjobb legyen -- magadnak tartozol ennyivel - becsüld magad annyira, hogy igényes, szép munkát adj ki a kezedből - ennyit megérdemelsz
- még mindig szépség -- mindenkinek más a szép -- tanárként elvárom, sőt megkövetelem(!), hogy olvasható legyen az írás - hogy azontúl szép-e... magánügy - tiszta, áttekinthető, olvasható - a többi kialakul
- s csak egy halk kérdés: nagyon megsértődsz, ha azt mondom, hogy az angol fogalmazás kis "a", mert ez magyar nyelv és nem angol: (tudom, tapasztalom, hogy bezavar az idegennyelv, szóval nem bántásiból mondám)
üdv
:)
tigi5 :
Mivel az írás szépsége jelentős részben tehetség, adottság kérdése, pl. függ a mozgáskoordinációtól, a puha vagy csontos kéztől, stb., ezért az a véleményem, hogy a hozzád hasonló tanárokat ki kellene vágni az iskolákból, mert sok gyerek életét keserítitek meg.
Bocs, Tigivel értek egyet, utolsó közben írt.
Utolsó! Tigi azt írta, hogy tanárként az olvasható írást várja el a tanítványaitól, a szépésg magánügy. Ezzel mi a bajod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!