Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Mi a véleményed erről az...

Mi a véleményed erről az érdekes angol nyelvtani szokásról?

Figyelt kérdés
Elég rég, kb. 15 éve kezdtem angolul tanulni, akkoriban sikeresen le is vizsgáztam angolból. Különböző külföldi közösségi oldalakon észrevettem hogy sokan lehagyják a személyes névmást, pl. "I love that smile". helyett "Love that smile." Ez valami menőzés egyeseknél vagy manapság ez a divat és alaposan le vagyok maradva...?:)

2012. aug. 19. 11:46
 1/2 anonim ***** válasza:
Utcai angolban mindig is jelen volt, lásd "good to hear from you" és társai. Gondolom erre rásegít az internet szleng fejlődése is. De ha nem így van, egy nyelvész majd kijavít :)
2012. aug. 19. 15:00
 2/2 anonim ***** válasza:

Én sokszor elhagyom az alanyt.

Elhagytam az alanyt.

angolban is létezik, hiába "nincs" ragozás, az is csak úgy lekopott, a következő áldozat az E/3 -s végződés

2012. aug. 23. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!