Hogy mondjam angolul, hogy az iskolában hetente 13 angol órám van ami érdekes, de én rossz tanuló vagyok?
Figyelt kérdés
2012. febr. 9. 19:24
1/21 anonim válasza:
I have 13 English lessons a week, that is interesting, but my marks are bad.
2/21 anonim válasza:
I have 13 English lessons every week which is interesting, but I'm not the smasrtest student/ but that's not my strong point.
3/21 anonim válasza:
2. vagyok: bocsánat, az every-t cseréld ki each-re, az szebben hangzik, tehát I have 13 English lessons each week...
4/21 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm!:)
2012. febr. 9. 19:35
5/21 A kérdező kommentje:
És lenne még egy kérdésem azt hogy írjam hogy : ez a film egy igazán történet alapján íródott és érzelmekkel teli ?! előre is köszönöm a segítséget!
2012. febr. 9. 19:43
6/21 anonim válasza:
A korábbiakhoz annyit, hogy 'which' kell, és előtte vessző.
7/21 anonim válasza:
The film is based on a real story and quite sentimental. Thanks for your help in advance!
8/21 anonim válasza:
Nem kell a which elé vessző, csak magyarban kell az 'ami' elé, angolban a tárgyas alárendelői mondatok elé nem kell vessző:)
9/21 A kérdező kommentje:
Nagyon hálás vagyok ,köszönöm mindenkinek!
2012. febr. 9. 20:00
10/21 anonim válasza:
"Nem kell a which elé vessző, csak magyarban kell az 'ami' elé, angolban a tárgyas alárendelői mondatok elé nem kell vessző:)"
- De kell, mert egyrészt az egész félmondatra utal a 'which'. Másrészt ha nincs vessző, akkor azt jelenti, hogy 13 olyan angol órám van, ami érdekes (de akkor 'are' kellene). Vesszővel viszont azt jelenti, hogy érdekes, hogy "iskolában hetente...".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!