Az alább belinkelt tanuló kutya által énekelt dalokat mind magyarul, mind angolul leírná valaki?
Nem mindegyiket értem tisztán és szeretném őket normálisan énekelni a kisbabánkkal. Főleg az angolt nem értem teljesen.
Válaszokat köszönöm.
Egyet értek tisztán, a többire én is kíváncsi vagyok:
süt a pék, süt a pép kenyeret
jó ízűt és meleget
gyúrja, dagaszt, tedd a lapátra
friss finomság vár a babára
A másik vmi ilyesmi:
az ici-pici pókfi a vízköpőbe bújt
jött a nagy zuhé és kimosta a fiút
de felderült az ég és kisütött a nap
és az ici-pici pókfi újra ????
Én csak a magyart tudom:
"olyan jó hallani éneked, nevetésedet, hogyha arcod mosolyg rám, így vallom neked: szeretlek, szeretlek, éjjel-nappal én, szeretlek szeretlek a világ ettől szép"
"Egy-kettő, három, négy, öt hat hét nyolc, a végén jön kilenc meg tíz, egy kettő-három, négy-öt-hat hét nyolc- kilenc és tíz megvan mind mind a tíz"
"Hüvelyk ujjam almafa, mutatóujjam megrázta. Középső ujjam felvette gyűrűsujjam hazavitte. Ez az ici- pici mind megette, megfájdult a hasa tőle"
akkor az abc-s : a-b-c-d-é-f-g..........énekeld az abc-t"
"Karom van kettő, kezem is kettő, s lábamon állok, szép kettő. van egy orrom és szám, benne nyelvem is ám, mi az ízket érzi nyam-nyam-nyam. Nekem két fülem van, ami mindent hall, na és két szemem van ami mindent lát, olyan jó érzés ha szemeiddel így mosolyog sz rám."
Ezt lehet nem jól írtam:)
Milyen tarka barka a világ, a színektől mindent szebbnek látsz. jön a piros, sárga zöld és kék, majd a narancs, bíbor rózsaszín. csupa szép minden szín bárhol jársz, ettől szép ez a nagy világ"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!