Hogyan írjak magyar billentyűzettel román î, â, ă, ş, ţ betűket?
A windowsban van karaktertábla nevű segédalkalmazás. Abban benne van minden.
Vagy felmész a wikipedia román betűk oldalára és kimásolod ami kell ráadásul le van írva világosan
Magyar billentyűzetről a hogyan lehet bevinni a betűket (Windows):
Kisbetű Billentyűkombináció Nagybetű Billentyűkombináció
ă Alt Gr+4, A Ă Alt Gr+4, Shift+A
â Alt Gr+3, A Â Alt Gr+3, Shift+A
î Alt Gr+3, I Î Alt Gr+3, Shift+I
Vagy átváltasz román bill kiosztásra és idővel megtanulod, hogy melyik magyar karkater melyik románnak felel meg vagy átmatricázod a billentyűzetet vagy szerzel egy román billentyűzetet.
î = alt gr + 3, majd i
A többit nem tudom, de szerintem valahogyan, ha beállítod románná a billentyűzeted, akkor menni fog...Sőt ki is próbáltam: ű-n:â, ő-n:ă,ú-n:î,é-n:,á-nş:ţ.
Tudod, hogz kell Román-ra állítani a billentyűzedeted? Ha nem, akkor szólj.
Újabban a Gmailben nem lehet magyar billentyűzettel î-t és â-t írni. Sőt, veszem észre, ide sem, hogy rohadnának meg! ,,Fejlesztettek" a gyökerek.
Notepadban tudok, szóval nem mindenütt tűnt el a Win-ban. Ctrl+L-lel fel szoktam ugrani a címsorba, oda beírom, és kiteszem vágólapra. Szar, de működik.
Az ș-re és a a ț-re szerintem nincs billentyűzetkombináció, de a hozzájuk hasonló ş-re és ţ-re igen: alt gr + ó, utána s vagy t.
A többi pedig:
î: alt gr + 3, i
â: alt gr + 3, a
ă: alt gr + 4, a
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!