Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogy lehet még másképp fordíta...

Hogy lehet még másképp fordítani ezt az angol mondatot, ha nem akarom szó szerint?

Figyelt kérdés

Some guys just don\'t want to

remember these good days.

2009. júl. 18. 01:28
 1/5 anonim ***** válasza:

"Néhányan nem akarnak emlékezni ezekre a szép napokra..."

Igazából nem értem mire gondolsz de remélem segítettem:D

2009. júl. 18. 01:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy biztos lehet szabadabban is fordítani. De lehet, hogy nincs igazam. Köszi a választ!
2009. júl. 18. 11:33
 3/5 anonim ***** válasza:
Vannak akik nem akarnak emlékezni ezekre a napokra.
2009. júl. 19. 00:44
 4/5 anonim ***** válasza:

"Some guys just don't want to remember these good days."

"Vannak, akik egyszerűen (csak) nem akarnak emlékezni ezekre a szép/jó napokra."

A szövegösszefüggés sokat segítene a fordításban. Például: van, aki nem alkoholista, csak nem akar emlékezni ezekre a szép napokra és ezért kiüti magát. Vagy van, aki nem akar rajta lenni az osztálykirándulásos fotókon, mert nem akar emlékezni... stb.

Szakadj el az angol mondattól. Gondold át a HELYZETET, amelyben az angol mondat elhangzott (beleértve a szereplőket is). Aztán képzelj el egy beszélgetést a helyzetről MAGYARUL. Egy csomó megoldási lehetőség eszedbe fog jutni.

2009. júl. 22. 17:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Ez a mondat egyébként egy filmből van, néhány barát csinálni akar egy közös fotót, de egyikük meggondolja magát és otthagyja a többieket. Ekkor mondja egyikük ezt.
2009. júl. 23. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!