Tudom, hogy az USA-ban nincs hivatalos nyelv, csak az angolt beszélik a legtöbben. De miért?
Származás szerint a 310 milliós népességből kb. 50 millióan németek, ezzel a legnépesebb csoport.
2012. júl. 31. 01:40
1/9 anonim válasza:
Valószínűleg azért, mert a függetlenedése előtt angol gyarmat volt és mert az angol sokaknak könnyebben beszélhető nyelv, mint a német.
A világon már akkor elterjedt, szinte világnyelv volt az angol a gyarmatbirodalom terjeszkedése miatt.
2012. júl. 31. 01:57
2/9 A kérdező kommentje:
Na igen, de a gyarmatosító angolokat gyűlölték, és ha főleg németek lakták/lakják, akkor nem az lett volna az ésszerű, ha az anyanyelvük legyen a hivatalos nyelv?
2012. júl. 31. 02:28
3/9 anonim válasza:
nehany evvel ezelott azt olvastam azt hiszem az fhm erdekes tenyek (vagy valami lyesmi) rovataban, hogy szvazassal dontottek e a dolgot, es egyetlen egy szavazattal nyert az angol
2012. júl. 31. 04:32
4/9 anonim válasza:
Mert az angolok voltak ott a felsőbb osztály béliek , ők domináltak.
És mert az USA angol gyarmat volt.
2012. júl. 31. 08:01
5/9 hollófernyiges válasza:
Urban legend, annyi igaz belőle hogy nem sokkal a függetlenség után kérték a parlamentet, hogy a törvényeket fordítsák le németre is és ezt megtagadták.
Én valami olyasmit hallottam, hogy még George Washington, vagy valamelyik alapító atya felszólalt, hogy "nehogy még több mocskos német" jöjjön ide vagy hasonló. Egyébként logikus, akármennyire is utálták a gyarmatosító angolokat, azért főleg angolok, skótok és írek telepedtek le, logikus hogy megtartják a nyelvüket...
2012. júl. 31. 13:21
7/9 A kérdező kommentje:
De ezt mondom, hogy nem főleg angolok/skótok/írek telepedtek le, hanem NÉMETEK, magyarán nekik lett volna logikus megtartani a nyelvüket, kedves utolsó!
2012. júl. 31. 13:25
8/9 anonim válasza:
ma 13:25
Te viszont azt nem vagy hajlandó felfogni, hogy kezdetben szinte csak angol-szász telepesek voltak. És miután ez volt a többségi nyelv, az érkezők már mind ehhez igazodtak. És tök mindegy, hogy mára kb. 50 millió német származású él az USA-ban, mert az nem egyszerre lett ott.
2012. júl. 31. 14:58
9/9 anonim válasza:
Akkor manapság meg váltsanak át spanyolra, mert a sok bevándorló miatt elég nagy százalékban vannak jelen a hispánok az USA-ban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!