Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hogyan tudok javítani a...

Hogyan tudok javítani a helyesírásomon?

Figyelt kérdés
2012. júl. 26. 20:58
 1/9 anonim ***** válasza:

Leülsz és gyakorolsz - ha gépen, akkor erre vannak programok, keress rá, hogy gépírás, mindjárt szedek linket is, van, ami méri a hibaszámot is.

Ha kézzel, akkor meg leülsz a szótárral, és gyakorolsz konkrétan.

Annak idején nekem a külalakom szorult javításra, és mi tagadás, írni kezdtem - novellát, ksirehényt, verset, amit csak el bírsz képzelni -, mostanra pedig el is értem a kívánt eredményt :)

2012. júl. 26. 21:03
 2/9 anonim ***** válasza:

elgépelések persze mindig vannak, főleg, ha más a kiosztás, mint amit az elmúlt években megszoktam, és a másikon is automatikusan nyúlok oda, ahova szoktam a régi gépen meg már oda nyúlnék, amit ezen kezdek megszokni, szóval sehogy sem jó :P

szóval, a linkek:

régi, de a célnak megfelel: [link]

jé, egy ilyet is találtam, van itt minden :D

[link]

2012. júl. 26. 21:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Sokat olvass, az rengeteget segít. És nemcsak a helyesíráson, hanem a fogalmazó-készségeden is, emellett fejleszti a szókincsedet, szebben fogod kifejezni magad.
2012. júl. 26. 21:14
 4/9 anonim ***** válasza:
3.-nál a pont. Olvasás közben megragadnak a szavak helyesírásai. "Jé, én ezt nem is így írtam volna" gondolatok bennem is megestek párszor. Minél többet olvasol, annál jobb lesz a helyesírásod, és ahogy a 3. mondta, annál jobban fogod tudni kifejezni magad.
2012. júl. 26. 21:49
 5/9 A kérdező kommentje:
Olvasni rengeteget olvasok, ha oda figyelek helyesen írok. Végeztem teszteket is, bőven bele estem a ponthatárba. Lehet ez akár figyelem zavar is? Néha nehezemre esik koncentrálni. Ráadásul mindig elkalandozok.
2012. júl. 26. 22:06
 6/9 anonim ***** válasza:

Igazából ebből a pár mondatból, amit leírtál, nem látom, hogy annyira vészes lenne a helyesírásod - itt sokkal rosszabbakkal találkozni.

Azt látom, hogy különírsz szavakat, amiket egyben kellene, de őszintén, ezt sokszor én is elrontom, nem mindig egyértelmű számomra sem, hogy mikor kell egyben, és mikor külön írni összetett kifejezéseket/összefüggő szópárokat.

Egyébként meg nem kell szégyenkezned, legalábbis az eddigiek alapján. Legalább te használsz vesszőt, teszel utána szóközt, nem írsz olyanokat, hogy "mennyek", meg hasonlók...

És igazából a figyelemzavar szerint nem okoz helyesírási problémákat, max. elgépeléseket, de én eddig vagy félreértettem valamit, vagy most nem kifejezetten számítógépes-helyesírásról, hanem általában a nyelvtannak megfelelő írásról beszélünk, nem?

2012. júl. 26. 22:18
 7/9 anonim ***** válasza:
A magyar nyelvben számos logikátlanság van, ami helyesírási hibát okozhat ("egybe vagy külön"), de ezzel nem lehet mit csinálni, senki nem ír tökéletesen. A vesszőhasználat elég fontos, arr azt tudom javasolni, hogy a sok olvasás mellett vegyél elő egy nyelvtankönyvet (komolyan), és gyakorolj az összetett mondatokkal kapcsolatos feladatokat, értsd meg, mi a különbség az alá- és mellérendelő mondatok között. Ha azt érted, (akkor) máris könnyebben át fogod látni, hová kell vessző, és hová nem.
2012. júl. 27. 00:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Csak az érettségi végett aggódom. Mert történelemből emeltet szeretnék tenni, de a helyesírásom végett sokat le fognak vonni.
2012. júl. 27. 20:41
 9/9 anonim ***** válasza:

Pedig neked - egyesekkel ellentétben - sikerült két t-vel írnod az érettségit. :P

Tényleg nem látom egyáltalán rossznak a helyesírásodat. Mire gondolsz, mikkel vannak problémáid?

2012. júl. 27. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!