Milyen a magyar nyelv hangzása magyarul nem tudóknak?
- olyan, mint a török
- olyan, mint a lengyel
- olyan, mint az orosz
- olyan, mint a japán
- érdekes
- dallamos
- mekegős
- agresszív
- semmilyen
- egzotikus
Eddig ilyen véleményekkel találkoztam. Magyarul mindenkinek más. :)
3 velemenyt tudok. (1-1 ember velemenye)
A torok szerint, olyan mint a japan.
A cseh szerint, mint a finn.
A finn szerint, mint az orosz es az olasz kevereke.
Egyrészt a sok "e" miatt mekegősnek hathat, sokaknak olyan, mint a finn (egyesen nem is tudják megküönböztetni a kettőt) vagy a finn és a török keveréke. Valakinek tetszik (pl. a neten lehet olvasni lengyelek kommentjeit), valakinek semleges.
Amúgy a hangsúlyozást nem vettük át, az "eredeti", a finnben és az észtben is ilyen.
"olyan, mint a finn (egyesen nem is tudják megküönböztetni a kettőt)"
Ez vicces, nekem pedig a finn olyan, mint a japán és olasz keveréke. :D Egy példa a nézetkülönbségre. :)
A hangsúly minden finnugor nyelvben az első szótagra esik, nem a szlávból vettük át; a csehben és a szlovákban magyar hatás a szó eleji hangúly. A többi szláv nyelvben változó. (Az indoeurópai alapnyelvben a hangsúly valószínűleg a szavak utolsó három szótagjára eshetett, de a leggyakoribb az utolsó előtti és az utolsó szótagi hangsúly volt.)
A magyar nyelv hangzásáról én is megoszló véleményekről tudok, de még egyazon nyelvet beszélők között is. Mivel főként spanyol anyanyelvűekkel voltam kapcsoaltban, a spanyoloknak pl. kifejezetten tetszik, a mexikóiak viszont nevetségesnek/furcsának találják. (A spanyolban, amire azt mondják, hogy 'furcsa', az inkább azt jelenti, hogy ronda). Hallottam konkrét véleményeket is, ezek közül a legtöbb szerint valamilyen szláv nyelvre hasonlít, vagy "lengyel és kínai keveréke".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!