Egy külföldi (mondjuk angol) számára a magyar vagy a francia nyelv hangzik érdekesebben?
Figyelt kérdés
Merthogy szerintem a francia hangzás se semmi és mindenki azt mondja ,hogy a magyar elég érdekesen hangzik.2012. jún. 23. 22:45
1/4 anonim válasza:
A magyar érdekesnek hangzik nekik mivel semmire sem hasonlít.
Nem rég mutattam egy orosz kollégámnak egy magyar weblapot és annyit mondott hogy "úristen kifolyt az agyam, ez nagyon nehéz".
2/4 anonim válasza:
Ja , igen az angoloknak is érdekesen hangzik.Szerintük nincs benne logika.És szerintük lehetetlen úgy ejteni egy szót ahogy leírunk.
Érdekesnek találják.Sokszor kérik hogy mondjak valamit magyarul.
3/4 anonim válasza:
A franciát szerintem bazonosítják, de a miénket általában nem.
4/4 anonim válasza:
A magyar mindenképpen érdekesebb, mivel a frnaciát külföldön is sok helyen tanítják, angliában meg aztán pláne.
Egy svéd ismerősöm mondta, hogy a francia egyenesen sz.r nyelv, míg a magyar nagyon dögös, és érdekes. mindenre van szavunk, több is, és a legkisebb árnyalatokat is meg tudjuk fogalmazni.
Ráadásul a magyar tényleg nem hasonlít semmilyen másik nyelvre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!