Valaki megmagyarázná nekem, mitől van ez a japán nyelvtanulási mánia Magyarországon?
A diplomatákat továbbképző amerikai Foreign Service Institute sok-sok évtizedes adatai alapján az angol anyanyelvű emberek számára a japán nyelv elsajátítása igényli a legtöbb időt. Rengeteg nyelvet besoroltak így a saját adataik alapján, a legnehezebb (5-ös) kategóriába öt nyelv került (arab, mandarin, kantoni, koreai és japán), és a japán még ezek között is különösen nehézként van megjelölve. Tehát könnyűnek aligha nevezném a nyelvet.
De nyugodtan olvass utána, nincs olyan forrás, ami ne azt írná, hogy a japán nyelv nyelvtana a világon az egyik legnehezebb, és NEM, nincs olyan az ilyen-olyan nyugati nyelvekben, hogy a "találkozni" szót másképp mondanád, ha a főnököddel találkozol vagy ha a haveroddal.
Egyébként azt sem hiszem, hogy lenne japán nyelvtanulási mánia. Valószínűleg tanul egy-két ezer ember japánul, az kevesebb, mint az ezredrésze annak, mint ahányan mondjuk angolul tanulnak.
Nekem mindenki ajánlgatta a dorámákat, de én nem bírom őket. én nem azért akarok nézni valamit, mert japán, hanem, mert jó a sztorija. Bocs az offért.
Ja, azért szeretnék megtanulni japánul, mert szívesen kiutaznék, mert érdekel a kultúra, de azon már túl vagyok, hogy különféle könyvekből, filmekből tanulom, élőben szeretném megtapasztalni. Arra is kíváncsi lennék, milyen kint az élet, vagy milyen a mesekönyvillusztrátorok élete, akik nem anime stílusban alkotnak. Hogyan fogadja őket a közönség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!