Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Valaki megmagyarázná nekem,...

Valaki megmagyarázná nekem, mitől van ez a japán nyelvtanulási mánia Magyarországon?

Figyelt kérdés
Gondolom, ez is azok miatt az animék miatt van, de aki jobban tudja, megmondaná? Csak mert szerintem egy német, francia, spanyol hasznosabb lehet, mint a yomokashi shakalaka kichuka...

2012. júl. 9. 13:40
1 2
 11/14 anonim válasza:
71%
Én németül tanulok mellette japánul és szerintem a németnél mérföldekkel nehezebb hiába van benne rengeteg ragozás. Az elején úgy voltam a japánnal, hogy nem nehéz de olyan sok nyelvtani szerkezet van benne, hogy rohadt nehéz megjegyezni mindegyiket a megfelelő ige végződésekkel. Hidd el ez is rohadt nehéz, tagadó, főnévi,kapcsolatos,szótári,jelzői, feltételes,parancsoló,akaratlagos...és még sok féle igei végződések vannak pl. múltidő, múltidőben tagadás és ezt ráadásul nem is mindegy mert 3 fajtája van az igéknek öthangváltós, egysoros és rendhagyó. 3 létige van de mivel 2 félképpen ki lehet fejezni 6 lesz belőle. ehhez még rengetegszer rengeteg dolog jön és ez csak az igék. 3 fajta ABC és több ezer jel. Van egy 500 oldalas nyelvtani összefoglalóm sűrűn,tömören apró betűvel és hidd el nem viccből ilyen hosszú. Szeretnék még német és japán mellet angolul megtanulni abból, úgy is elég nagy a szókincsem utána meg oroszul vagy spanyolul. Érthető, hogy meg akarod védeni azt a nyelvet amit tanulsz de én se irkálok, olyan kérdéseket miért egy olyan csicska nyelv a világnyelv mint az angol miért nem ukrán (habár fogalmam sincs milyen nehéz az ukrán)
2012. júl. 22. 11:31
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

A diplomatákat továbbképző amerikai Foreign Service Institute sok-sok évtizedes adatai alapján az angol anyanyelvű emberek számára a japán nyelv elsajátítása igényli a legtöbb időt. Rengeteg nyelvet besoroltak így a saját adataik alapján, a legnehezebb (5-ös) kategóriába öt nyelv került (arab, mandarin, kantoni, koreai és japán), és a japán még ezek között is különösen nehézként van megjelölve. Tehát könnyűnek aligha nevezném a nyelvet.

De nyugodtan olvass utána, nincs olyan forrás, ami ne azt írná, hogy a japán nyelv nyelvtana a világon az egyik legnehezebb, és NEM, nincs olyan az ilyen-olyan nyugati nyelvekben, hogy a "találkozni" szót másképp mondanád, ha a főnököddel találkozol vagy ha a haveroddal.

Egyébként azt sem hiszem, hogy lenne japán nyelvtanulási mánia. Valószínűleg tanul egy-két ezer ember japánul, az kevesebb, mint az ezredrésze annak, mint ahányan mondjuk angolul tanulnak.

2012. júl. 22. 15:16
 13/14 anonim ***** válasza:
60%
Nem tudom. En mar szuletesem ota hasznalom a nyelvet, mivel felver vagyok, de en sem nezem jo szemmel ezt az oruletet. Foleg a dorama - ami igazabol szappanopera, drama egy kis o betuvel, de ezt a kozonseg nem hajlando megerteni - maniat. A japan zenet szeretem mert dallamos, es szep a szovege, ezenkivul meg az animet is, mivel azon nottem fel, plusz a disney filmek. Azonban a koreai maszlagot mar felgyujtanam, divat ide vagy oda, nem birom a majmolos, pozer fangirleket. Kisul toluk az agyam.
2012. aug. 19. 22:52
 14/14 anonim ***** válasza:

Nekem mindenki ajánlgatta a dorámákat, de én nem bírom őket. én nem azért akarok nézni valamit, mert japán, hanem, mert jó a sztorija. Bocs az offért.

Ja, azért szeretnék megtanulni japánul, mert szívesen kiutaznék, mert érdekel a kultúra, de azon már túl vagyok, hogy különféle könyvekből, filmekből tanulom, élőben szeretném megtapasztalni. Arra is kíváncsi lennék, milyen kint az élet, vagy milyen a mesekönyvillusztrátorok élete, akik nem anime stílusban alkotnak. Hogyan fogadja őket a közönség.

2012. aug. 20. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!