Hogy van Magyarorszagon ez a koldokzsinoros mania?
Rengeteget olvasok itt olyanokat, hogy amig a csonk le nem esik, nem lehet furdetni meg kenegetni kell valamivel..
En Angliaban szultem es ott semmi ilyen nem volt, addig jott a vedono, mig le nem esett a csonk. De nem kellett kenegetni meg furdetni is lehetett. Sot levegore mar 4 naposan mondtak, hogy vigyem ki.
Otthon vannak ennyire tulfeltve a babak, vagy az angolok hanyagok?
Eleg sz.rul erzem magam most, hogy az angolokra hallgattam, de vegul semmi baja a babamnak, 1 eves mar. De borzaszto lelkifurdalasom van, ha ilyeneket olvasok :(
Elmeselnetek igy utolag mit kellett volna csinalni a koldokzsinorral meg hogy is van az elso levegoztetes?
Szia!
Azt mondták, hogy ne ázzon a vízben. Én úgy csináltam, hogya biztonsági fürdetőben feküdt, én pedig vattával a környékét óvatosan lemostam, hogy a köldöke ne legyen vizes. A kórházban betadint hazsnáltam, a gyerekorvos alkoholt írt fel, minden pelenkázáskor be kellett kenni vele, majd hintőport tenni rá.
Novemberi a fiam, de hazaértünk után 1 héttel sétálva mentünk a 300m-re lévő védőnőhőz. Az előtte egy hét alatt folyamatosan szoktattam a levegőhöz. Utána is folyamatosan egyre többet levegőzött, és mára egy közel 10 hónapos makkegészséges nagyfiú lett belőle! (még egyszer sem volt beteg)
A köldökcsonkot akkor kell igazán tisztogatni, ha váladékozik, vérzik. Legalább is nekem ezt mondta a doki. És azért kell alkohollal kenni, mert egyrészt az alkohol szárít, másrészt fertőtlenít, hisz mégis csak egy nyílt sebről van szó, ami melegágya a bacikna.
Én is minden pelenkázásnál kentem.
Gondolom a védőnő nálatok alaposan odafigyelt, és ha valami nem megfelőt látott volna biztos szólt volna.
Ezen ne rágd magad. Örülj a babának és jó egészséget nektek!
Koszi a valaszokat!
Persze mar lenyegtelen, de ha lenne kisteso, egy cseppet okosabban indulhatok neki.
Anyukamat kerdeztem, de o megis csak 20-30 eve szult.. Nem emlekezett, hogy volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!