X Hónapos vagy x Hós?
Figyelt kérdés
Nagyon bántja a szememet és a fülemet az az elterjedt kifejezés, amikor azt mondják, hogy egy baba x HÓS... Szerintem ez nem csak hogy fülsértő, hanem nyelvtanilag helytelen is. Nyelvszakiktól kérnék véleményt, hogy igazam van-e?2009. júl. 11. 08:56
1/5 anonim válasza:
Igen, igazad van és borzasztó, hogy ezt valaki elkezdte és a többiek meg folytatták. Nehéz kiírni plusz 4 betűt? Ez olyan, mint a böli meg a kozmi. Nagyon bántják a szememet.
2/5 anonim válasza:
Igazad van, a hós minden szempontból helytelen. béna neologizmus, tipikus gagyi kismamaszleng. az egyik elkezdte, a többi meg birka módjára átvette, és ezerrel nyomatja. engem is idegesít.
3/5 A kérdező kommentje:
örülök, hogy nem csak engem zavar... Ez olyan mintha azt mondanák, hogy 3 évs és nem éves, nem? Jaj nem mondtam semmit, mert majd még ez is elterjed.... :)
2009. júl. 11. 18:33
4/5 anonim válasza:
Nekem is bántja a szemem. Nyelvész vagyok, szóval szakmailag sem tartom helytállónak, de ugrottak már rám ezért harcosan kismamák, hogy ez szabályos meg ne kötekedjek ilyen apróságokkal, inkább rájuk hagyom:) Ha nekik így jó, nekem is...:) De amúgy nem jó, mert tényleg szabálytalan:(
5/5 anonim válasza:
Ha már kismamaszleng, akkor a többeszsámban beszélés még szintén kedvenc nálam:) (Nem amikor tényleg a babáról és az anyukáról is szó van, hanem amikor csak a babáról). Pl. mi már szobatiszták vagyunk, nem sírtunk az oltásnál, kaptunk cörgőt a nagyitól. Azzal szokták ezt indokolni anyukák, hogy amíg a baba pocaklakó addig annyira hozzászoknak a többeszámhoz, hogy utána nehéz leszokni róla. Remélem azért nem lehetetlen... :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!