Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Nyelvek » Hónapos? Hogyan vegyük rá a...

Hónapos? Hogyan vegyük rá a kismamákat, hogy vegyék a fáradtságot, és írassanak egy informatikus ismeróssel billentyűkombinációt a "hónapos" szóra?

Figyelt kérdés
Vagy körmöljék le! Ne írják azt, hogy "hós" Annyi időt nem nyer vele, amennyit árt Édesanya!-nyelvünknek
2009. júl. 3. 00:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudom, de engem is nagyon idegesít, tegnap beírtam kíváncsiságból a keresőbe, hogy "hós"... elég sok találatot adott ki... borzasztó... illetve ami még nagyon-nagyon idegesít engem az az, hogy mostanában nagyon rászoktak arra a kérdésfeltevők, hogy: bővebben lent, részletek lent, stb. Ez egyszerűen kikészít :(

Szóval szokjatok le erről nagyon szépen kérlek titeket!!!!!!!!!!

2009. júl. 3. 01:32
 2/11 A kérdező kommentje:

Csak 4 betűt spórol vele. Miközben fél oldalt teleír! Miért???

Nekem a szopizik is fáj. Ma már egy gyerek se szopik soha? Gondolom, tényleg szopizgatnak a cicin, rendes kimerítő szopás helyett. Érdekes, hogy itt meg befér a plusszbetű.

2009. júl. 3. 08:45
 3/11 anonim ***** válasza:
62%
Ez pont olyan, mint a tejci, vok, stb "gyönyörüség", egyszerűen bosszantó.
2009. júl. 3. 10:37
 4/11 anonim ***** válasza:
58%

Most komolyan, már a szopizikkal is baj van?

Megáll az ember esze!

2009. júl. 3. 11:33
 5/11 anonim ***** válasza:
64%

Minden gagyogással baj van.Ettől lesznek a gyerekek affektáló flegma kismajmok.ami egy háromévesnél olyan "édi", az egy kamasznál már visszatetsző.

Szopizik...grrrr.

2009. júl. 3. 12:02
 6/11 anonim ***** válasza:
14%

...Megvan!Vagy vegyünk rá téged is,hogy keress más elfoglaltságot,ahelyett hogy itt osztod az észt!

B@sszus,micsoda problémák.Csak ne lenne ennyi szuperintelligens anyuka...ÁÁÁÁ,kiverte a biztosítékot!

2009. júl. 4. 09:36
 7/11 anonim ***** válasza:
63%
Még szerencse, hogy van néhány ilyen anyuka.Képzeld utolsó, ha nem lenne, aki ilyesmire figyel, csupa makogó szerencsétlen nevelné fel a gyerekeket.
2009. júl. 4. 09:42
 8/11 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy rongálja a nyelvet. (ráadásul a gyermek is hallja!)

Én el tudom képzelni, hogy egyszer-kétszer előfordul egy-egy csecsemővel, hogy "szopizik". És akkor nagyon helyénvaló lenne ez a szó, hangulatfestőként, hogy el tudjuk képzelni, mit csinált.

De jól szopó csecsemőkre rendszeresen ezt használni?? Egyszerűen nem azt fejezi ki, amit jelenteni akar. Persze, érti mindenki. De közben kopik a nyelvből a szép eredeti kifejezés, és egy bugyuta gagyogás váltja fel.

Főzi, ...stb. ezek is csúnyák. Nem igaz, hogy nincs idő leírni, nem úgy néz ki a kérdés. Még egy 3 szaves kérdésnél megérteném: futott.. De he látom, hogy nem siet anya? Hiszen az édesanyák éppen a nyelv őrzői és átadói! Nekik kell legjobban óvniuk az anyanyelvet. Aranyos a csecsemőhöz gügyögni - ha kedveskedünk neki! De egész nap azt a bab nyelvet használni, és a felnőttekkel szemben is..hát ez rossz szokás. Sőt. Több, mint... A gyereket meg csak összezavarja a nyelvtanulásban.És a kismama? Teljesen át akar menni pesztonkába? Azért némi felnőtt szöveget felnőttek között megereszthet délelőttönként.

A pár hónapos csecsemők pedig szépen szopnak, amíg rá nem kapnak a főzelékekre!! Nem?

2009. júl. 6. 22:27
 9/11 A kérdező kommentje:
bab=baba(nyelv)fent
2009. júl. 6. 22:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Erre lepontoz. De miért!
2009. júl. 21. 11:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!